Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή, για τη στήριξη των οδηγών ταξί

18.05.2021 / 13:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed (2)

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί αποτελούν έναν από τους επαγγελματικούς κλάδους που υπέστησαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα, καθόλη τη χρονική διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών που εφαρμόστηκαν κατά το τελευταίο έτος, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα στις μεταφορές και στις οδικές μετακινήσεις, δημιούργησαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα στον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών του κλάδου βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, αφού το εισόδημά τους μηδενίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να ληφθεί υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών οδηγών ταξί βιοπορίζονται αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη εργασία, χωρίς να διαθέτουν κάποιου άλλου είδους εισοδήματα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού.

Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η κρατική οικονομική ενίσχυση ως ύστατο μέσο οικονομικής τους επιβίωσης».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών οδηγών ταξί που επλήγησαν από την πανδημία και β) πότε αναμένεται η ενίσχυση αυτή._

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα