Παρασκευή, 22.10.2021, 7:46 πμ

Eρώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας

24.09.2021 / 11:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
image

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ζητάει τη στελέχωση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Η νεοσύστατη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών είναι επιφορτισμένη με την αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και την άμεση διεκπαιρέωση ανάλογων υποθέσεων προηγούμενων ετών. 

Το παράρτημα της παραπάνω Διεύθυνσης στη Δυτική Ελλάδα αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα στη λειτουργία του, αφού δεν διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα λειτουργεί με μόνο οκτώ υπαλλήλους. 

Να σημειωθεί ότι η Δυτική Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, έχει πληγεί από 15 φυσικές καταστροφές, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου και του Αυγούστου στην Αχαΐα και τη Ηλεία ξεπερνούν τος 800. 

Τέλος, η συγκεκριμένη υπηρεσία εξαιρέθηκε από τις επικείμενες προσλήψεις 90 ατόμων ως έκτακτο προσωπικό”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την πλήρη στελέχωση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας και β) πότε αναμένεται η πρόσληψή τους._ 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα