Ερώτηση του Αν. Χαροκόπου για τα κέντρα υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας, τι ζητά

24.01.2022 / 13:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
XAROKOPOS

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας  έκανε  στην περιφερειακή αρχή ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος.

Αναλυτικά, το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:

Προς:  Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κα Μπίλια Μαρία

Θέμα: «Επερώτηση σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που

            αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας»

Κυρία Πρόεδρε,

 Μέσω δημοσιεύσεων στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο, των κινητοποιήσεων στην 6η Υ.Π.Ε. και προσωπικής επικοινωνίας με τους εθελοντικούς συλλόγους και κατοίκους των περιοχών, ενημερώθηκα σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας, τα οποία καθιστούν τη λειτουργία τους επισφαλής.

  Σε μία περίοδο, ελέω πανδημίας, που το σύνολο των δομών υγείας λειτουργεί οριακά, το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας καλείται να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο όγκο ασθενών έχοντας στο δυναμικό του πολύ μικρότερο αριθμό ιατρών από αυτόν που απαιτούν οι ανάγκες και οι οποίοι αναγκάζονται να επιτελούν το έργο τους μέχρι εξάντλησης. Επιπλέον, το μικροβιολογικό εργαστήριο δε λειτουργεί επί σειρά ετών, ενώ προβλήματα λειτουργίας εντοπίζονται και στο ακτινολογικό εργαστήριο.

  Τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας Ερυμάνθειας και Ακράτας αντί να ενισχύονται και να οργανώνονται, αποδυναμώνονται συνεχώς, με τους ιατρούς να μετακινούνται στο Π.Γ.Ν.Π. και προσφάτως στο Νοσοκομείο Αιγίου. Είναι αδιανόητο να στερούνται υπηρεσίες υγείας οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών και να αναγκάζονται οι υγειονομικοί να μετακινούνται υπό εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας.   

  Επειδή πρόκειται για μείζον ζήτημα, με ζωτικής σημασίας επιπτώσεις στους πολίτες αλλά στο προσωπικό, παρακαλώ, σε επικειμένη συνεδρίαση, να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με ενέργειες και πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί,  η Περιφερειακή Αρχή για την εξεύρεση λύσεων και ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα