Ερωτική ταινία σε μαθητές Δ’ Δημοτικού: Άγνοια δηλώνει ο διευθυντής, θα κινηθούν νομικά οι γονείς μαθητή

24.05.2023 / 19:57
sholeia-sholeio-mathites-maskes-koronoios-gripi-10-1-2023.jpg

Σάλος έχει προκληθεί από την προβολή ταινίας ερωτικού περιεχομένου σε παιδιά Δ’ Δημοτικού από τη δασκάλα τους, για την οποία έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες ύστερα από καταγγελίες γονέων μαθητή που είδε την ταινία.

Η δασκάλα της Δ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο της Αθήνας επέλεξε να… διαπαιδαγωγήσει σεξουαλικά τους μαθητές της, προφανώς με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο.

Η εν λόγω εκπαιδευτικός έβαλε στα παιδάκια να δουν ταινία, η οποία τιτλοφορείται «Αγόρια στο ντους», και δείχνει νεαρά αγόρια να κάνουν μπάνιο μαζί, να θωπεύονται, να ανταλλάσσουν φιλιά και γενικότερα να έχουν συμπεριφορές που δεν συνάδουν με 10χρονα…

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ταινία έχει πάρει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας και βρίσκεται σε πλατφόρμα από την οποία μπορούν να αντλούν υλικό οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο προορίζεται για μαθητές Γυμνασίου και δη 13-14 ετών κι όχι για τα παιδάκια που το είδαν στο Δημοτικό.

Η υπόθεση έγινε γνωστή από έναν μαθητή, ο οποίος, παρακολουθώντας την ταινία, επέστρεψε στο σπίτι του σε άθλια κατάσταση. Ήταν μπερδεμένο και πολύ προβληματισμένο με όσα αντίκρισε, σύμφωνα με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς γονείς του, οι οποίοι έκαναν καταγγελία που έφτασε μέχρι την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Δεν ήξερα», λέει ο διευθυντής του σχολείου
Δημοσιογράφος του Alpha μίλησε με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος είπε ότι «κι εγώ σήμερα το έμαθα, από τα σάιτ και τα κανάλια», ωστόσο, κληθείς να απαντήσει αν έχει πλήρη επίγνωση του τι γίνεται στο σχολείο του κι αν γνώριζε το συμβάν, δεν είχε απάντηση να δώσει.

Η δημοσιογράφος επέμενε και τον ρωτούσε πώς είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει, όταν το συμβάν έγινε στις 12 Μαΐου και η καταγγελία των γονέων έγινε αμέσως.

«Έχουμε πάρει εξώδικο από γονείς μαθητή, αλλά επειδή έχει κοινοποιηθεί σε ανώτερη υπηρεσία από εμάς (σ.σ.: στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο υπουργείο Παιδείας) περιμένουμε εντολές» είπε ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου, και έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να απαντήσει για το αν γνώριζε και πώς το αντιμετώπισε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας, εξήγησε στο iefimerida.gr πώς κινήθηκαν και ποιες άλλες κινήσεις θα κάνουν οι γονείς του μαθητή.

«Μετά από αυτό το περιστατικό, έγιναν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες μέσω εξωδίκου, το οποίο κοινοποιήθηκε στον διευθυντή του σχολείου, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς πόσο είναι δεοντολογικό και παιδαγωγικό να προβληθεί μια τέτοια ταινία σε μαθητές Δημοτικού, ηλικίας μόλις 10 ετών.

Περιμένουμε τόσο εγώ όσο και οι γονείς απαντήσεις. Να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ενδεδειγμένο το συγκεκριμένο υλικό για προβολή σε ανήλικα παιδιά και κατά πόσο είναι σύννομη η ενέργεια της εκπαιδευτικού.

Στη συνέχεια, οι γονείς θα κινηθούν αστικά με αγωγή αποζημίωσης κατά της δασκάλας για ηθική βλάβη στο παιδί τους», τόνισε ο κ. Κατσιβάρδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα