Ερντογάν: Ενοχλήθηκε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου

13.06.2024 / 20:10
erdogan_madrid

Την ενόχλησή του σε ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου της El Pais σχετικά με τους Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Οσμάν Καβάλα, έδειξε ο Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεζ στη Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος του ισπανικού εντύπου ρώτησε για ποιο λόγο η Τουρκία δεν σέβεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν προχωράει στην αποφυλάκιση των Σελαχατίν Ντεμίρτας και Οσμἀν Καβάλα, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη λαμβάνει τις αποφάσεις. Η δικαιοσύνη μας έχει λάβει την απόφασή της σχετικά με τα ονόματα που δώσατε. Για παράδειγμα, ένα από αυτά τα ονόματα προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 100 νέων ανθρώπων, προκάλεσαν θανάτους στη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας μας».

Και συνέχισε, με το ίδιο ύφος: «Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις μας βάζει σε σκέψεις. Μας λυπεί πραγματικά ότι ένα μέλος του Τύπου υπερασπίζεται τρομοκράτες. Μην κουνάς το κεφάλι σου, κοιτάξέ με. Συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά. Είτε είναι ο Καβαλά ή ο Ντεμιρτάς, εμείς θα κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος. Υποθέτω ότι δεν ζεις στην Τουρκία. Εμείς είμαστε στην Τουρκία και αυτά είναι σοβαρά βήματα που κάνουμε για την ειρήνη στην περιοχή».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα