Ερντογάν: Δεν θα χαρίσουμε κανέναν νέο μας στις τρομοκρατικές οργανώσεις

21.09.2021 / 12:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ap_17202519904731

«Είτε είναι Daesh (Ισλαμικό Κράτος), είτε είναι ΡΚΚ, είτε είναι FETÖ εμείς δεν έχουμε ούτε έναν νέο, ούτε ένα παιδί μας να αφήσουμε να αρπάξουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τα εγκαίνια του «Οίκου των Τούρκων» στη Νέα Υόρκη.

Ο Ερντογάν σημείωσε πως «δεν αποφύγαμε καμία θυσία, προκειμένου οι νέοι μας να καλλιεργήσουν τον εαυτό τους με τον καλύτερο, με τον ωραιότερο τρόπο. Τους προσφέραμε κάθε μορφής δυνατότητα από υποτροφίες και επιδόματα, που δίνουν οι θεσμοί του κράτους μας,  μέχρι και ενθάρρυνση από ιδρύματά μας. Νιώθουμε στην καρδιά μας τον πόνο κάθε νέου μας που έπεσε -γνωρίζοντας ή όχι- στα πλοκάμια αυτών των δομών, που δεν μπορέσαμε να φτάσουμε, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε από το χέρι του».

Ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέχεια εκφώνησε ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Τουρκίας-ΗΠΑ (TAİK) με την συμμετοχή των αντιπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ. Επισημαίνοντας πως ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες συνεργασίας όχι μονάχα στην οικονομία και το εμπόριο αλλά σε ένα ευρύ πεδίο από την ασφάλεια μέχρι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και από την άμυνα μέχρι τις επενδύσεις ο Ερντογάν είπε:

«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι δυο δυνατοί στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι 70 χρόνων. Αυτή η πολύ ιδιαίτερη συνεργασία μας, η οποία βασίζεται σε γερά θεμέλια, συνέβαλλε εδώ και χρόνια στην ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια σε πολλές περιοχές του κόσμου». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα