Εργοδότης μοίρασε μετοχές σε υπαλλήλους του και τους έκανε εκατομμυριούχους

09.12.2020 / 23:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 33

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο έχει διαθέσει στους εργαζόμενούς του, σε μετοχές, ο ιδιοκτήτης βρετανικής εταιρείας τεχνολογίας. Ο Matt Moulding, που ίδρυσε τη The Hut Group στο Μάντσεστερ, έχει προσφέρει μετοχές σε περίπου 430 εργαζόμενους στην εταιρεία του την τελευταία 10ετία.

«Έχουμε δημιουργήσει περισσότερους εκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία» δήλωσε ο 48χρονος στην εφημερίδα Mirror. «Οι μετοχές είναι 100% δωρεά, κανείς δεν πληρώνει τίποτα. Έχουμε αλλάξει τόσες πολλές ζωές…».

Ως αποτέλεσμα της ανόδου της τιμής των μετοχών, 74 υπάλληλοι της εταιρείας έχουν ήδη γίνει εκατομμυριούχοι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Metro. Μεταξύ αυτών που επωφελήθηκαν είναι μάνατζερ, γραμματείς και εργαζόμενοι στην αποθήκη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Moulding αναμένει ο αριθμός των εκατομμυριούχων να μεγαλώσει ενώ σχεδιάζει να δωρίσει τον μισθό του ύψους 750.000 λιρών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

O 48χρονος είδε τη ζωή του να αλλάζει μετά την ανάπτυξη του The Hut Group σε μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της Βρετανίας.

Το δικό του μερίδιο, 25%, αξίζει περίπου 1,6 δισ. λίρες- σχεδόν 1,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα