Εργατικό Κέντρο Πάτρας: « Το δίκιο είναι με το μέρος μας»

02.07.2021 / 22:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
aka 22

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αναφέρει τα εξής:

«Το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί κι άλλο η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος για τα Εργασιακά, με γοργό βηματισμό ετοιμάζει νέο σαρωτικό χτύπημα στην επικουρική Ασφάλιση. Εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας ετοιμάζεται να φέρει άμεσα στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο που ανάβει το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης, θέτοντας στην λοταρία του χρηματιστηριακού τζόγου τις επικουρικές συντάξεις.

Στοχεύουν να απαλλάξουν ακόμη περισσότερο το κράτος και την εργοδοσία από την υποχρέωσή τους στην Κοινωνική Ασφάλιση και να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ασφάλισης που ακονίζουν τα μαχαίρια τους και ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα «δαγκώσει» τους πελάτες – εργαζόμενους για να βάλει στη τσέπη τις εισφορές της εργασίας τους και τα αποθεματικά των επικουρικών Ταμείων.

Με το προωθούμενο νομοσχέδιο για την επικουρική Ασφάλιση και συντάξεις πετσοκόβεται η κρατική χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά Ταμεία, συρρικνώνεται η κρατική ευθύνη που σημαίνει ότι είναι κάλπικες οι όποιες υποσχέσεις για εγγύηση των επικουρικών συντάξεων, τουλάχιστον, όπως διαβεβαιώνουν στο ύψος των εισφορών που πλήρωσε ο ασφαλισμένος.

Την ίδια στιγμή η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, οι ίδιοι που θέλουν να καθαιρέσουν τη νόμιμη Διοίκηση του ΕΚΠ, ο ΣΕΒ και οι λοιπές εργοδοτικές ενώσεις, ανακοίνωσαν τις προηγούμενες μέρες την «υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας». 

Έβαλαν τη σφραγίδα τους και επικύρωσαν ξανά τη συμπίεση του μέσου μισθού. Ενώ το κόστος ζωής για την εργατική οικογένεια ανεβαίνει, με βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης να γίνονται πιο ακριβά, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και οι εργοδότες επικύρωσαν το προβλεπόμενο πάγωμα του κατώτατου μισθού μέχρι και το 2022!

Η κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, τα απανωτά χτυπήματα πάνω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αντιλαϊκή επίθεση σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας δεν επιτρέπουν σε κανέναν να έχει ψευδαισθήσεις ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν χωρίς να πάρουμε στα ίδια μας τα χέρια την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας, χωρίς να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για πιο μεγάλους, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, τέτοιους που να κάνουν την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους της να βλέπουν  εφιάλτες.

Όλα θα κριθούν μέσα στους χώρους δουλειάς! Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κόλαση η ζωή των εργαζόμενων! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας, τα εξοντωτικά ωράρια που μας γυρνάνε 150 χρόνια πίσω, η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις στο εργοστάσιο της ΕΛΙΤ.  Δε συναινούμε με την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια και καθολική για όλους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας. Απαιτούμε άμεσα μέτρα ενίσχυσης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιοχής μας, το άνοιγμα του «Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος».

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων από τον καύσωνα με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C. Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους. Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή. Να δυναμώσει ο έλεγχος σε όλους τους χώρους δουλειάς.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Δυναμώνουμε, μαζικοποιούμε τα συνδικάτα μας, το δικό μας όπλο απέναντι σε αφεντικά και κυβερνήσεις. Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης!

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να μπούνε μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργατών σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, εργοτάξιο και επιχείρηση. Να μη μείνει κανένας χώρος που δεν θα φτάνει το αγωνιστικό μήνυμα των συνδικάτων, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές σε μεγάλες επιχειρήσεις, πυρήνες, εστίες αντίστασης και διεκδίκησης για όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη.

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα