Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Ανακοίνωση για την απόρριψη αιτήματος διορισμού Προσωρινής Διοίκησης

02.07.2021 / 13:08
576ergatiko-620x420-1

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μετά την απόρριψη του αιτήματος του:

Χτες, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών απέρριψε το αίτημα των νόθων και εργατοπατέρων της Πάτρας για χορήγηση προσωρινής διαταγής διορισμού Προσωρινής Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με το σκεπτικό προφανώς ότι υπάρχει σήμερα νόμιμη Διοίκηση μέχρι τις 31/10/2021, δηλαδή μέχρι τη λήξη της ΚΥΑ της κυβέρνησης που αφορά την παράταση θητείας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο μόνος καημός της απαξιωμένης ομάδας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα είναι το πώς θα καθαιρέσουν μια νόμιμη Διοίκηση που όλα αυτά τα χρόνια τέθηκε στην πρώτη γραμμή οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων της Πάτρας για να μην περάσουν αντιδραστικά και αντεργατικά μέτρα, απολύσεις, μειώσεις μισθών, για διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας από την πανδημία. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία μαζί με τους εργοδότες που τους στηρίζουν, γιατί τους ενοχλεί και τους βάζει εμπόδια η πρωτοπόρα δράση του Εργατικού Κέντρου.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, τα λαϊκά στρώματα της Πάτρας βιώνουν της ανασφάλεια και την ανεργία, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις επιπτώσεις από την πανδημία, η συγκεκριμένη ομάδα θέλει ξανά ένα Εργατικό Κέντρο ως μέσο κατάργησης της διεκδικητικής πάλης, με την παραίτηση από την ευθύνη συμβολής στην οργάνωση των εργαζόμενων, στη δράση για την κινητοποίηση των σωματείων-μελών του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζόμενων, του ίδιου του λαού της πόλης μας. Θέλουν στην Πάτρα, ξανά ένα ΕΚ γραφειοκρατικό μηχανισμό διαχείρισης δεκάδων προγραμμάτων, αξιοποιώντας και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.  Με σημαντικό χρηματικό όφελος βεβαίως των ίδιων όπως έκαναν για δεκαετίες. Δηλαδή μηχανισμό εξαγοράς, διαφθοράς, και φθοράς συνειδήσεων.

Θέλουν αρχαιρεσίες και συνέδρια με εκφυλισμένες διαδικασίες, με νόθους και διευθυντάδες μακριά από τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα  των εργαζόμενων, χωρίς συζήτηση και αποφάσεις για πλαίσιο και στόχους διεκδικητικής πάλης ενάντια σε εργοδοσία-κυβέρνηση. Χωρίς, δηλαδή, τις διαδικασίες ενός ζωντανού συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζόμενων.

Θέλουν, δηλαδή, τους εργαζόμενους στη γωνία, με σκυφτό κεφάλι, να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία τι θα χάσουν, ενώ ταυτόχρονα να μην ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες και τη λειτουργία των συνδικάτων, τη δράση και τη στάση όσων υποτίθεται τους εκπροσωπούν ως συνδικαλιστική ηγεσία.

Όμως, ας το χωνέψουν πια. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η Διοίκησή του θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν ώστε να δυναμώσει ο αγώνας διεκδίκησης των εργαζομένων, να δυναμώσουν και να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα, η ίδια η οργάνωση των εργατών που είναι και το μοναδικό όπλο απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση. Θα συνεχίσουν να συντονίζουν και ενοποιούν τη δράση των συνδικάτων, να στηρίζουν κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία, κάθε εστία αντίστασης μέσα στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να δυναμώσουν τον αγώνα, να υπερασπιστούν τις συλλογικές τους διαδικασίες και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν σε κάθε κλάδο και επιχείρηση για να πάρει ανάσα η εργατική τάξη, να νιώσει τη δύναμή της στο μπλοκάρισμα αντεργατικών διατάξεων και νόμων, στην διεκδίκηση αιτημάτων που θα βάζουν στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Αυτή είναι άλλωστε και η καλύτερη απάντηση στους άφαντους και απαξιωμένους εργατοπατέρες της Πάτρας, στη σαπίλα τους.

Προχωράμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τα συνδικάτα μας, το ίδιο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Νόμος είναι το δικό μας δίκιο!