Εργαστήριο Ανατομίας Ιατρικού Τμήματος – «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο»

24.05.2024 / 16:13
ka 25

Oλοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η δράση «Γνώρισε το σώμα σου- Το γεννητικό σύστημα» που οργανώθηκε από το Εργαστήριο Ανατομικής του Ιατρικού Τμήματος, στα πλαίσια της Δράσης του Πανεπιστημίου Πατρών «Τα Σχολεία πάνε Πανεπιστήμιο». Η προτεινόμενη ενότητα προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών Σχολείων της ευρύτερης Περιφέρειας και τελικά συμμετείχαν τα σχολεία: ΓΕΛ Ερυμάνθειας, ΓΕΛ Παραλίας, Θεμέλιο EDU, ΓΕΛ Βραχναϊκων, 11ο ΓΕΛ Πατρών, ΓΕΛ Ρίου, 4ο ΓΕΛ Πατρών, 8ο ΓΕΛ Πατρών και ΕΠΑΛ Παραλίας Πατρών.

Οι μαθητές και μαθήτριες των ανωτέρω σχολείων (σύνολο 224) επισκέφθηκαν τους χώρους του Ανατομείου, παρακολούθησαν σεμινάριο διάρκειας περίπου 1 ½ ώρας σχετικά με τη συγκριτική Ανατομική του γεννητικού συστήματος και τις λειτουργίες του καθώς και την εμβρυολογική εξέλιξή του, σε μια προσπάθεια κατανόησης -από ιατρικής πλευράς-  των διαφυλικών παραλλαγών, για τις οποίες επικρατεί ένα θολό τοπίο στην επικαιρότητα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν προπλάσματα και plastinated δείγματα ανθρώπινου σώματος, ώστε να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με την ανατομία της εν λόγω περιοχής.

 Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή στην διάρκεια της επίσκεψής τους, καθώς οι γνώσεις για το γεννητικό σύστημα φαίνεται πως απασχολούν σημαντικά τους νέους σε αυτή τη φάση της ζωής τους. Από την επεξεργασία ειδικών ερωτηματολογίων που χορηγήθηκαν στο τέλος στους μαθητές/τριες, προέκυψε πως η συγκεκριμένη δράση αποτιμήθηκε ως ιδιαίτερα ωφέλιμη και ενημερωτική.

\Επιπλέον, η δυνατότητα παρατήρησης των ανατομικών δομών σε plastinated δείγματα ανθρώπινου σώματος αποτιμήθηκε ως ιδιαίτερα χρήσιμη, συγκριτικά με τη χρήση εικόνων και σχημάτων, καθώς οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να αγγίξουν και να περιεργαστούν με ασφάλεια αληθινές ανατομικές δομές και να αντιληφθούν τη φύση του ανθρώπινου σώματος σε απόλυτα  ρεαλιστικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα