Έρευνα: Το πλούσιο πρωινό σε βοηθάει να κάψεις διπλάσιες θερμίδες

10.12.2020 / 11:32
prwino

Θυμάσαι τη φράση που λέει «το πρωί να τρως σαν βασιλιάς»; Πλέον, αποδεικνύεται επιστημονικά ότι το πλούσιο πρωινό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο και όταν κάνεις δίαιτα.

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού οργανισμού ενδοκρινολογίας «Endocrine Society», που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism», όσοι τρώνε πλούσιο πρωινό καίνε διπλάσιες θερμίδες. Επίσης, αισθάνονται λιγότερες λιγούρες μέσα στην ημέρα, ειδικά για γλυκά και η ινσουλίνη και το σάκχαρο τους είναι σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, οι ερευνητές αξιολόγησαν 16 άνδρες που έτρωγαν είτε ένα πλούσιο πρωινό και ελαφρύ βραδινό ή το αντίστροφο. Στη συνέχεια, μέτρησαν πώς λειτουργούσε ο μεταβολισμός τους, τα επίπεδα της γλυκόζης τους, καθώς και αν πεινούσαν ήθελαν γλυκό. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι κατά μέσο όρο ο μεταβολισμός τους λειτουργούσε 2,5 φορές περισσότερο μετά από ένα πλούσιο πρωινό, παρά μετά από ένα πλούσιο βραδινό.
Επίσης, ένα πρωινό πολλών θερμίδων συνδέεται με μικρότερη πείνα και λαχτάρα για γλυκά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χαμηλότερα ήταν και τα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης μετά από ένα καλό πρωινό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα