Έρευνα: Ο κορονοϊός ευνοεί τη συντροφικότητα αλλά όχι και την ερωτική διάθεση

12.03.2021 / 14:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
c949c102ee33756bfde1c8a263311318_XL

Έρευνα του ανδρολογικού ινστιτούτου δείχνει ότι ο κορονοϊός μάς φέρνει πιο κοντά, και ευνοεί το γάμο.

«Περιμέναμε λόγω της κρίσης και τους εγκλεισμού, οι άνθρωποι να τσακώνονται και να χωρίζουν. Κάναμε την έρευνα για να δούμε πώς βιώνουν οι άνθρωποι τον εγκλεισμό. Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι αγαπιούνται καλύτερα, θέλουν να παντρευτούν, και προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε αυτό», είπε μιλωντας στο Mega ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

«Οι έγγαμοι μαζί με όσους είναι σε σχέση, είναι περισσότεροι από τους άγαμους. Στον εγκλεισμό πρέπει να έχεις και μια παρέα. Έτσι οι άνθρωποι προτιμούν να τον περάσουν με έναν σύντροφο, μια παρέα. Ο άνθρωπος δεν φοβάται το θάνατο, φοβάται τη μοναξιά. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, είναι κοινωνικοί», πρόσθεσε.

«Φαίνεται από την έρευνα πως οι άνθρωποι συνήθισαν την κατάσταση με τον κορονοϊό και συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά. Στους έγγαμους έχει μειωθεί η σεξουαλική δραστηριότητα γιατί ο εγκλεισμός φέρνει μια δυσαρέσκεια. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλουν να κάνουν και σεξ. Θέλουν την παρέα», συνέχισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Η βαρεμάρα σε μια σταθερή σχέση σταματάει αν ερωτευτείτε πάλι το σύντροφό σας. Με φαντασιώσεις, με παιχνίδια, όχι απαραίτητα με το σεξ. Να φτιάξουμε έναν ιδανικό εραστή, μια ιδανική ερωμένη, να προσποιηθούμε, γιατί διαφορετικά θα πέσουμε σε κατάθλιψη. Τα ζευγάρια ήρθαν πιο κοντά, αλλά η μονιμότητα στη σχέση αφαιρεί από την ερωτική διάθεση. Για αυτό δεν υπάρχει δυστυχώς φάρμακο», τόνισε κλείνοντας ο κ. Κωνσταντινίδης.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα