Παρασκευή, 30.09.2022, 6:27 μμ

Έρευνα: Κι όμως ο άνθρωπος είναι πιο χοντρός από τον ελέφαντα

28.01.2021 / 16:21
elephant

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, οι ελέφαντες είναι σε καλύτερη σωματική κατάσταση από τους περισσότερους ανθρώπους.

Διεθνής ερευνητική ομάδα με επικεφαλής της Ντανιέλα Χαζίντ του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μας ξεγελάει το τεράστιο μέγεθος των παχύδερμων, καθώς οι ελέφαντες στους ζωολογικούς κήπους, έχουν στην πραγματικότητα μικρότερο σωματικό λίπος από το μέσο άνθρωπο.

Η έρευνα της Αμερικανίδας καθηγήτριας εστίασε στους ασιατικούς ελέφαντες (Elephas maximus) που ζουν σε ζωολογικούς κήπους καθώς εμφάνιζαν χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων από τους συνομηλίκους τους που ήταν ελεύθεροι στη φύση.

Για τους επιστήμονες, οι ελέφαντες υπό καθεστώς αιμχαλωσίας, ήταν υπέρβαροι και υπήρξαν υποψίες ότι τα παραπανίσια κιλά ήταν αυτά που ευθύνονταν για την κρίση γονιμότητας στα ζώα. Μια τέτοια σύνδεση κάνουν οι ερευνητές και για τα υπέρβαρα άτομα.

Για να μετρήσει το σωματικό λίπος των ελεφάντων, η ομάδα της Αμερικανίδας ερευνήτριας μέτρησε αρχικά την ποσότητα νερού στο σώμα τους, το οποίο και αφαίρεσε από τη μάζα του σώματός τους για να υπολογίσει το ποσοστό λίπους κάθε ζώου.

Οι ερευνητές εξέτασαν ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ και τον Καναδά και τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι, ο μέσος αρσενικός ελέφαντας έχει ποσοστό σωματικού λίπους 8,5% ενώ οι θηλυκοί ελέφαντες περίπου 10%.

Την ίδια ώρα, ο μέσος άνθρωπος διαθέτει από 6% έως 31% σωματικό λίπος.

Η μελέτη δημοσιεύεται στη επιθεώρηση «Experimental Biology».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα