Πάτρα: Έρχονται αυξήσεις και στον καφέ

10.09.2023 / 8:11
ta 10

Ανεβαίνει και η τιμή του καφέ μέσα στο επόμενο διάστημα. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις που προκύπτουν από παράγοντες της αγοράς και ειδικότερα από τον κλάδο της εστίασης, βλέποντας την ακρίβεια που υπάρχει στα τρόφιμα και στις πρώτες ύλες.

Η τιμή του καφέ μέχρι τώρα, τουλάχιστον στις καφετέριες που ήταν στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, ήταν κατά μέσο όρο στα 3,50 ευρώ. Ανάλογα φυσικά με το μαγαζιά. Πλέον μέσα στο επόμενο διάστημα ο καφές θα έχει μια ανοδική τάση με μια τιμή που κατά μέσο όρο θα καθιερωθεί στα 4 ευρώ.

Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένονται και στον πλαστικό καφέ που ήδη στις περισσότερες καφετέριες είναι κοντά στα 2 ευρώ. Εκεί η τιμή θα σταθεροποιηθεί στα 2 ευρώ, με κάποια βέβαια μαγαζιά να το ανεβάζουν λίγο παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους επαγγελματίες έχουν κάνει σχετικές συναντήσεις για το ζήτημα αφού οι νέες τιμές δεν θα είναι μεμονωμένες, αλλά από πιάτσα σε πιάτσα, έτσι ώστε να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός και να εφαρμοστεί μια κοινή πολιτική.

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς στον Max Fm η Πάτρα έχει τις χαμηλότερες τιμές στην εστίαση σε σύγκριση με άλλες πόλεις και με βάση την κατάσταση που υπάρχει αναμένονται και νέες αυξήσεις.

Ήδη άλλωστε οι απορροφήσεις που έχουν γίνει από τους επαγγελματίες σε ένα σημαντικό ποσοστό των αυξήσεων τους έχουν μειώσει στο ελάχιστο το όποιο κέρδος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα