Έρχεται νέο κύμα ζέστης στη Δυτική Ελλάδα – Πότε ο υδράργυρος στην Πάτρα θα “αγγίξει” τους 40 βαθμούς

14.06.2024 / 10:47
ka 21

Νέο κύμα καύσωνα έρχεται στην περιοχή της Αχαίας και της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του έμπειρου επιχειρησιακού προγνώστη καιρού, Νίκου Θεοδοσόπουλου.

Ο υδράργυρος από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίξει ακόμα και στην Πάτρα τους 40 βαθμούς Κελσίου και εσωτερικά της Δυτικής Αχαΐας αναμένεται να τους ξεπεράσει.

Το νέο κύμα καύσωνα θα αρχίσει από την ερχόμενη Τετάρτη 19 του μήνα και θα συνεχιστεί σταδιακά έως και του Αγίου Πνεύματος. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 20του μήνα η θερμοκρασία στην Πάτρα θα φτάσει τους 38 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή στους 40.

Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 με 41 βαθμούς. Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η ζέστη στο Αγρίνιο με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς τις ίδιες μέρες, ενώ στο εσωτερικό της Αχαΐας η θερμοκρασία θα είναι ακόμα και στους 43 βαθμούς.

Στην Ηλεία η θερμοκρασία θα είναι στους 42 με 43 βαθμούς αυτές τις μέρες, ενώ η πιο δροσερή περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θα είναι το Αίγιο και η Αιγιάλεια που λόγω της μεταβλητότητας των ανέμων η θερμοκρασία θα είναι στους δυο με τρεις βαθμούς πιο κάτω.   

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα