Εποχούμενη πορεία από τους ταξιτζήδες της Πάτρας στο κέντρο

18.02.2021 / 10:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
IMG_20210218_103638-ink

Πορεία στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποίησαν οι ταξιτζήδες της πόλης, με κατάληξη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την απόδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη με στόχο την προώθηση του στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Σε ανακοίνωσή τους, ανέφεραν, σχετικά:

“Οι κινητοποιήσεις, ως μοναδικό μας όπλο, κρίνονται πλέον απαραίτητες και αποτελούν μονόδρομο ούτως ώστε να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση για να δώσει την ανάλογη προσοχή στον κλάδο. Πρέπει να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί διαχρονικά και τα οποία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19. Έχουμε φτάσει σε πλήρη αδιέξοδο, σε σημείο υπέρβασης των ορίων αντοχής μας και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου θα οδηγηθούμε σε οριστική φτωχοποίηση και αφανισμό.

Ο κλάδος κατά κοινή διαπίστωση είναι από τους πιο πληττόμενους. Ορθά είναι σε λειτουργία μόνο για κοινωνικούς λόγους καθώς μετακινεί πλέον μόνο ευπαθείς ομάδες, ωστόσο, δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών. Συνεπώς, οι επαγγελματίες φορτώνονται με έξοδα λειτουργίας αφού τα έσοδα είναι ανύπαρκτα και αντί να ενισχυθούν με επιδόματα ειδικού σκοπού όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αδιέξοδο και καταστροφή.

Ενώ πρόκληση αποτελεί και η ρατσιστική αντιμετώπιση του κλάδου, εξαιρώντας τον από επιδόματα και ενισχύσεις που προβλέπονται βάσει του νόμου 4714/2020 για τις υπόλοιπες επιβατικές και χερσαίες  μεταφορές όπως ΚΤΕΛ, τουριστικά, ΕΡΓΟΣΕ κτλ

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η δρομολόγηση αλλαγής θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με τη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του έργου της ειδικής μεταφοράς προσώπων και την απόδοση του σε πολυεθνικές εταιρείες διαμεσολάβησης κλπ, με το πρόσχημα της αυτορρύθμισης της αγοράς αδιαφορώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα φτωχοποίησης του κλάδου” αναφέρουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα