ΕΠΟ: Δεν θα γίνονται αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε γήπεδα χωρίς απινιδωτή

30.01.2023 / 16:33
superleague

Η ΕΠΟ μετά τον θάνατο 46χρονου ποδοσφαιριστή στο Ναύπλιο ανακοίνωσε πως δεν θα διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε γήπεδα χωρίς απινιδωτή.

Την Κυριακή (29/1) ένας 46χρονος ποδοσφαιριστής τοπικής ομάδας στο Ναύπλιο έπαθε ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια αγώνα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε μία μέρα αργότερα πως δεν θα διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε γήπεδα χωρίς απινιδωτή, ευθύνη που έχουν οι Δήμοι.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα