Παρασκευή, 9.04.2021, 3:51 μμ

Επιτροπή για άνοιγμα σχολείων – Διαφώνησαν 9 μέλη, μεταξύ αυτών και ο Τσιόδρας

07.04.2021 / 21:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φο 17

Αν και ανέκαθεν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εμβληματική μορφή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της λειτουργείας των σχολείων, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας τάχθηκε κατά του άμεσου ανοίγματος στις 12 Απριλίου. Τόσο ο ίδιος όσο και άλλα 8 μέλη της επιτροπής, μειοψήφησαν κατά του ανοίγματος.

Ειδικότερα 9 από τα 27 μέλη που συμμετείχαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσιόδρα, εξέφρασαν διαφωνίες γύρω από την ημερομηνία ανοίγματος των λυκείων, ζητώντας να εξασφαλιστούν πρώτα μια σειρά προϋποθέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήθηκε και να μην αναγραφεί συγκεκριμένη ημερομηνία στην εισήγηση.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αντίστοιχη εισήγηση της Επιτροπής την περασμένη Τετάρτη απουσίαζε η ημερομηνία, αλλά υπογραμμιζόταν η ανάγκη διασφάλισης αντίστοιχων προϋποθέσεων πριν το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως για παράδειγμα η πραγματοποίηση τεστ.

Η διαφωνία των μελών της Επιτροπής που εξέφρασαν ενστάσεις στη σημερινή συνεδρίαση περιλάμβανε και την άποψη να μην ανοίξουν τα Λύκεια αυτή τη Δευτέρα, αλλά να επανεξεταστεί το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση, αφού υπάρχει σαφέστερη εικόνα από την πορεία της πανδημίας και μετά του μερικού ανοίγματος του λιανεμπορίου.

 Όπως φαίνεται ο κ. Τσιόδρας διατηρεί σημαντικές επιφυλάξεις σχετικά με το ρίσκο που παίρνουμε ως χώρα αυτή τη στιγμή με τα κρούσματα κορωνοϊού να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και τις ΜΕΘ στην Αττική να βρίσκονται κοντά στο 100% της πληρότητας τους.

Επίσης όπως σημείωσε και την Τρίτη στην ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, οι ηλικίες 20-50 αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο να νοσήσουν.

Πηγή:News247

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα