Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Πήραν προθεσμία οι κατηγορούμενοι

30.12.2020 / 17:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dimitris-bourantonis

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, έλαβαν οι οκτώ κατηγορούμενοι για την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι οκτώ κατηγορούμενοι θα επανέλθουν ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή στις 8 Ιανουαρίου 2021, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σοκαριστική διαπόμπευση του καθηγητή, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, είχε λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2020 και κατηγορούμενοι είναι επτά άνδρες και μία γυναίκα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό, του κρέμασαν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Μάλιστα, δημοσίευσαν φωτογραφία του πρύτανη με την ταμπέλα πάνω του και των ιδίων γύρω του με καλυμμένα πρόσωπα, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει λίγες ώρες μετά το συμβάν η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα