Επιθέσεις σε ιατρικό προσωπικό: Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

01.07.2023 / 13:30
03-31

Οι επιθέσεις εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας της Πάτρα αποτελούν μία ανησυχητική κατάσταση. Πρόσφατο κρούσμα η επίθεση που δέχθηκε νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα», από «νταή» ο οποίος ήθελε σώνει και καλά, να μπει βραδιάτικα στην Κλινική για να επισκεφθεί νοσηλευόμενο, αν και είχε παρέλθει το επισκεπτήριο. Όταν η νοσηλεύτρια του αρνήθηκε την είσοδο, αυτός αντί να συμμορφωθεί χειροδίκησε σε βάρος της.

Αυτές οι επιθέσεις αποδεικνύουν την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευθεί το προσωπικό και να διασφαλιστεί η ασφάλεια στον χώρο εργασίας τους.

Άλλωστε, αυτό ζήτησαν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι μετά το θλιβερό περιστατικό προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε ή ακούμε για περιστατικά επίθεσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δυστυχώς.

Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία και οι ασφαλείς υποδομές στα νοσοκομεία και τα ιατρεία. Επιπλέον, πρέπει να γίνουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την σημασία του σεβασμού και της ανεκτικότητας έναντι του ιατρικού προσωπικού.

Επίσης, η δημιουργία ειδικών μηχανισμών καταγγελιών και η άμεση αντίδραση σε κάθε περιστατικό είναι απαραίτητες. Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές και προστατευτικό περιβάλλον για το προσωπικό υγείας.

Οι επιθέσεις αυτές αναδεικνύουν την ανάγκη για συλλογική αντίδραση και συνεργασία μεταξύ των αρχών, του προσωπικού υγείας και του κοινού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία του προσωπικού που φροντίζει την υγεία μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα