Επιστροφή στα θρανία – “Εργαλείο” προστασίας τα self test για τα σχολεία της Πάτρας; – Γιατί αντιδρούν οι γονείς

14.04.2021 / 21:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 14

Την πεποίθηση του ότι τα self test θα προστατεύσουν τις σχολικές κοινότητες των λυκείων της Πάτρας και της Αχαΐας, εκφράζει ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ανδρέας Ζέρβας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Ζέρβας τα μέχρι στιγμής δείγματα που έχει δείξει το εργαλείο των self test για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών τα σχολεία, είναι ικανοποιητικά.

«Μέχρι ώρας όλα έχουν κυλήσει ομαλά, μαθητές και καθηγητές έχουν προσαρμοστεί με το μέτρο  και θεωρώ ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η προστασία των εκπαιδευτικών και των καθηγητών από τον κορωνοϊό». Αύριο θα γίνει το δεύτερο self test από τους μαθητές και τους καθηγητές και έτσι θα πρέπει κατά την έλευση τους στο σχολείο να φέρουν και το χαρτί που δείχνει ότι είναι αρνητικοί.

Πάντως, για την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση η ένωση γονέων προχώρησε σε διαμαρτυρία το μεσημέρι της Τετάρτης, τονίζοντας ότι τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα και ότι τα self test δεν είναι ασφαλή, αλλά και ότι αποτελούν το ¨”μπαλάκι” της ατομικής ευθύνης που πετάει η κυβέρνηση στις σχολικές κοινότητες. Ανάλογες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν για αύριο καθηγητές και δάσκαλοι.

Στο μεταξύ προχωράει και η εμβολιαστική διαδικασία στους καθηγητές, με τα αδιάθετα εμβόλια, ενώ με το εμβολιαστικό κέντρο αναμένεται να κυλήσει πιο γρήγορα το όλο θέμα. Τέλος, σε ότι αφορά τις καταλήψεις που έχουν αυξηθεί μέσα σε διάστημα τριών ημερών (από τρεις έγιναν εννιά), θεωρούνται μεμονωμένες στο σύνολο των 60 λυκείων της Αχαίας και ότι δεν θα έχουν διάρκεια αφού ήδη ορισμένα από τα σχολεία που τις είχαν ξεκινήσει έχουν επιστρέψει στα μαθήματα τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα