Παρασκευή, 15.01.2021, 11:23 μμ

Επιστροφή από σήμερα σε σκληρό lockdown για μία εβδομάδα-Αυστηροποίηση των μέτρων με στόχο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

03.01.2021 / 8:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Êüóìïò ìå ìÜóêåò óôçí ÐÜôñá ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. Óå êáèåóôþò ìßíé - lockdown Ý÷åé ôåèåß ç ðåñéöåñåéáêÞ åíüôçôá Á÷áúáò ìåôÜ ôçí áýîçóç ôùí êñïõóìÜôùí óôçí ðåñéï÷Þ.
(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÁÍÄÑÏÕÔÓÏÐÏÕËÏÓ)

Επιστρέφει η χώρα σε πιο σκληρό lockdown για μία εβδομάδα, δηλαδή από σήμερα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι «αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα για προληπτικούς λόγους και για να δοθεί ανάσα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό».

Συγκεκριμένα αναστέλλονται οι εξής δραστηριότητες:

· σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα,

· η λειτουργία βιβλιοπωλείων

· κομμωτηρίων

· υπηρεσιών περιποίησης νυχιών

· ΚΤΕΟ

· η δυνατότητα για κυνήγι – ψάρεμα

Απαγόρευση μετακινήσεων
Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Για τις εκκλησίες
Κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Στόχος το άνοιγμα των σχολείων
«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα