Επιστολή Τσιγκρή σε Κεραμέως για τους αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς

12.03.2021 / 13:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία ζητά την ικανοποίηση του αιτήματος των αδιόριστων πολύτεκνων εκπαιδευτικών της κλειστής λίστας του 2010. 

Με το νόμο 3255/2004, προβλέφθηκε ο διορισμός πολύτεκνων εκπαιδευτικών που κατείχαν τα τυπικά προσόντα, ως μια παροχή της Πολιτείας στην προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας στην κοινωνία, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα. 

Από τη λίστα διοριστέων που καταρτίστηκε, απορροφήθηκε ένα μέρος, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν τη διαβεβαίωση, από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ότι θα απορροφηθούν σε βάθος διετίας, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα να είναι εγκλωβισμένοι δέκα και πλέον χρόνια, σε μια κλειστή λίστα ειδικών κατηγοριών χωρίς κανένα αντίκρισμα, χάνοντας μάλιστα και το δικαίωμα αναπλήρωσης και μοριοδότησης, σε σχέση με άλλους συναδέλφους που δίδασκαν ως αναπληρωτές. 

Σύμφωνα με τον Αχαιό βουλευτή, το παραπάνω πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρύθμιση, η οποία να προβλέπει ότι στις επικείμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών θα συμπεριληφθούν και οι αδιόριστοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί της κλειστής λίστας του 2010._ 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα