Επιστολή διαμαρτυρίας καλλιτεχνών «Πόσοι θεατές παρουσιάστηκαν θετικοί σε τυχαία τεστ;»

03.11.2020 / 20:48
gko 10

Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη την κυβέρνηση συνέταξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος. Μέσω αυτής αυτής, οι καλλιτέχνες κάνουν λόγο για ένα «νέο λουκέτο στον Πολιτισμό» με τα νέα μέτρα, ενώ επιφυλάσσονται για «οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα αντίδρασης στην οικονομική και ηθική εξόντωση, καθώς και στη συκοφάντηση του κλάδου της, που προκαλούν αυτές οι αποφάσεις».

Η επιστολή αφορά τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια, γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλαο Γιατρομανωλάκη.

Ειδικότερα, μέσω της επιστολής, η ΠΟΘΑ ζητά να πληροφορηθεί για «τον αριθμό των κρουσμάτων από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, που συνδέονται, μέσω της ιχνηλάτησης, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καθήμενων (δηλαδή θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες σε αίθουσες συναυλιών με υποχρεωτική χρήση μάσκας και κινηματογραφικές προβολές), καθώς και πόσοι θεατές παρουσιάστηκαν θετικοί σε τυχαία τεστ και οτιδήποτε άλλο στοιχειοθετεί επιστημονικά την ανάγκη ενός τόσο αυστηρού και καταστροφικού πλαισίου για τον πολιτισμό».

Η ΠΟΘΑ είναι δευτεροβάθμια ένωση σωματείων των εργαζομένων στο θέαμα και ακρόαμα, ιδιαίτερα δε στο Θέατρο, Κινηματογράφο, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Θέατρο Σκιών, Λυρικό Θέατρο, Μουσική, Χορό και το Τραγούδι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ εδώ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα