Επίσκεψη Φαρμάκη στο Επιμελητήριο Αχαΐας – Το κτίριο του φορέα στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

13.05.2021 / 21:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 15

Εγκαταστάσεις που περιλαμβάνονται στις δημόσιες υποδομές, οι οποίες χρηματοδοτούνται συνολικά με πόρους άνω των 30 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» για την ενεργειακή τους αναβάθμιση, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να ενημερώσει τους φορείς για τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί και την προετοιμασία που απαιτείται, προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Μεταξύ αυτών και το  Επιμελητήριο Αχαΐας.   Κατά την σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος,  Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε ότι για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, το Επιμελητήριο Αχαΐας μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Χάρης Ανδρικόπουλος, ο αναπληρωτής προέδρου στο Εμπορικό Τμήμα, Σαάντ Καραμπέτ, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ, Παναγιώτης Χελάς και ο αναπληρωτής Προέδρου στο Τμήμα Μεταποίησης, Βασίλης Καλαμαράς

Με την ευκαιρία των επαφών, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε τα εξής: «Ξεπερνώντας σκόπελους του παρελθόντος και τριπλασιάζοντας τους αρχικώς διαθέσιμους πόρους, πριν λίγες μέρες εντάξαμε σημαντικές δημόσιες υποδομές στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

 Σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές μείζονος σημασίας όπως η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και των εδρών των Επιμελητηρίων, θα αποκτήσουν πράσινο αποτύπωμα και νέα… ζωή.

Πρόκειται για έργα άνω των 30 εκατ. ευρώ, που όχι μόνο θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος αλλά και θα γίνουν πολύ πιο αποδοτικά, παρέχοντας υψηλής ποιότητας συνθήκες και υπηρεσίες, σε εργαζόμενους και πολίτες.

 Στην κατεύθυνση αυτή, συνεργαζόμαστε με το σύνολο των τοπικών φορέων, αφού κοινό μας στόχος πρέπει να είναι, τα έργα να τρέξουν με μεγάλες ταχύτητες και να ολοκληρωθούν στην ώρα τους.

Γνωρίζουμε καλά ότι κερδίζοντας το στοίχημα της συνεργασίας, θα κερδίσουμε και το στοίχημα της ταχύτητας, κατά συνέπεια και το στοίχημα της αποτελεσματικότητας που έχει ανάγκη ο τόπος. Ευχαριστώ το σύνολο των φορέων για τη συνεργασία. Είμαι βέβαιος ότι η Δυτική Ελλάδα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε πράσινο πρότυπο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα