Επισκέψεις αγάπης από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο

25.12.2022 / 9:25
ieronimos

Επισκέψεις αγάπης στην πόλη του Αιγίου πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της εορτής των Χριστουγέννων, το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Πετρόπουλο, Αρχιερατικό Επίτροπο Βοστίτσης.


Πρώτος σταθμός των επισκέψεων αυτών ήταν το «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παράρτημα ΑΜΕΑ Αιγίου – Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού». Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε το Διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά και την ικανοποίησή του για την εόρτια αυτή επίσκεψη. Ο Σεβασμιώτατος περιηγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος και στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου, συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους, επαίνεσε το προσωπικό για τη θυσιαστική του προσφορά προς τους εκεί διαμένοντες πάσχοντες συνανθρώπους μας και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων.


Δεύτερος σταθμός ήταν ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Αγγελουδάκια» της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Υπεύθυνος του Σταθμού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, η Διευθύντρια κ. Αναστασία Νικολέλλη και όλο το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού συζήτησαν με τον Σεβασμιώτατο περί της σπουδαιότητος της προσφοράς του Σταθμού στα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, καθώς και για τη μελλοντική πορεία του, ενώ τα παιδιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα άσματα και συζήτησαν με τον Ποιμενάρχη μας, ο οποίος στη συνέχεια ευχαρίστησε τα παιδιά και τις δασκάλες τους και ευχήθηκε σε όλους «καλά Χριστούγεννα».


Το Ίδρυμα «Αγάπης Μέλαθρον ο Άγιος Χαράλαμπος» ήταν ο επόμενος προορισμός του Σεβασμιωτάτου. Ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Καπράλος, και μέλη του προσωπικού συνόδευσαν τον Σεβασμιώτατο στους θαλάμους των φιλοξενουμένων γερόντων, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές και λόγους αγάπης και επιστηριγμού. Συνεχάρη τον Διευθυντή και όλα τα μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα των πολύτιμων υπηρεσιών που παρέχει το Ίδρυμα, προσφέροντας μία οικογενειακή ατμόσφαιρα στους γέροντες, που για διαφόρους λόγους εγκαταλείπουν τις εστίες τους και έρχονται στο Ίδρυμα αυτό για να βιώσουν την αγάπη, την ασφάλεια, τη ζεστασιά και τη χαρά της ανθρώπινης επαφής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου, όπου το προσωπικό και τα παιδιά υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο με χαρά και ενθουσιασμό, ψάλλοντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με τα παιδιά και το προσωπικό, τους επαίνεσε για το θεάρεστο έργο που επιτελούν, ενημερώθηκε για την πορεία της ολοκλήρωσης του νέου κτιριακού συγκροτήματος, όπου πρόκειται να στεγαστεί το Ίδρυμα, και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τη Γέννηση του Χριστού καθώς και για ένα δημιουργικό και καρποφόρο έτος.


Κατά τις ποιμαντικές αυτές επισκέψεις ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους ως ευλογία το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το νέο έτος 2023.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη εορτή του Κατηχητικού της Ενορίας του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Μεσσηνέζη Αιγίου. Στο τέλος της εκδήλωσης συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Βασίλειο Νικολόπουλο, τις Κατηχήτριες, κ. Κλεοπάτρα Σακελλαρίου και την κόρη της Άρτεμη, τους παρευρισκομένους γονείς και βεβαίως τα μικρά παιδιά, που μέσα από τα ποιήματα και τα τραγούδια τους μετέφεραν σε όλους με τον πιο γλαφυρό τρόπο και με τη μοναδική αθωότητα και αγνότητα της καρδιάς τους το νόημα της εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, το μήνυμα της αληθινής και θυσιαστικής αγάπης, της ειρήνης, της ενότητας, της απλότητας και της χαράς. Τα παιδιά προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο μία δική τους χειροτεχνία, ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δένδρο, στολισμένο με τις ευχές τους που είχαν αναγράψει χειρόγραφα πάνω σε αυτό, ενώ ο Ποιμενάρχης μας τους προσέφερε ως ευλογία μικρά δωράκια και ευχήθηκε σε όλους «καλά Χριστούγεννα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα