Επιμελητήριο Αχαΐας: Ζητά τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία

01.12.2021 / 18:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20823832_0_77_816_536_1920x0_80_0_0_689b5a8f2ef2653b06656d975ae48ef9

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και με Κοινοποίηση προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη επιστολή, με την οποία ζητούν να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε στις 30 Νοεμβρίου, η περιοχή της Αχαΐας και στο σύνολο σχεδόν της παραλιακής ζώνης, που είναι αρκετά εκτεταμένη,  πλήθος μικρών κυρίως επιχειρήσεων, υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε εξοπλισμό, εμπορεύματα αλλά και κτιριακό εξοπλισμό.

Αιτία ήταν τα έντονα φυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα οι θυελλώδεις άνεμοι, που είχαν σαν αποτέλεσμα έντονο κυματισμό και ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως παραλιακά καταστήματα του κλάδου εστίασης και αναψυχής.

Παράλληλα, από ισχυρές κατολισθήσεις στην επαρχιακή Οδό Ακράτας-Ζαρούχλας, στο ύψος της λίμνης Τσιβλού,  έχει αποκλειστεί  ο ορεινός όγκος της κοινότητας Ακράτας, πρώην Δήμου Νωνάκριδος, με αποτέλεσμα οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής  να αδυνατούν σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στα πλαίσια αυτά και σύμφωνα με το άρθρο 65, παρ. 3ι, της Επιμελητηριακής νομοθεσίας, αιτούμαστε την κρατική αρωγή σε αυτές τις επιχειρήσεις, που οι ζημιές αυτές ήρθαν σαν επιστέγασμα των ήδη σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την υγειονομική κρίση.

Παρακαλούμε να εξετάσετε, σε θετική κατεύθυνση την παροχή φορολογικών, χρηματοδοτικών και άλλων  κινήτρων, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την αιτία αυτή.

Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τις επιχειρήσεις αυτές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα