Επιλέγουμε προορισμό διακοπών μέσω…social media

02.04.2022 / 12:40
diakopes

Πατρινοί γονείς καταλαμβάνουν μια από τις πέντε πρώτες θέσεις στο σύνολο των μελών δημοφιλούς ομάδας στο fb

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Αν πριν μερικά χρόνια σας έλεγε κάποιος, πώς θα επιλέγατε τον τόπο που θα κάνατε διακοπές μέσω των social media, σίγουρα θα τον περνούσατε για τουλάχιστον… υπερβολικό. Και όμως τα τελευταία χρόνια, έχουν ξεπηδήσει σαν τα… μανιτάρια διάφορες ομάδες στα social media οι οποίες έχουν αποκλειστικό σκοπό να καλύψουν  συγκεκριμένες ανάγκες των συγχρόνων ζευγαριών. Για παράδειγμα υπάρχουν ομάδες που απευθύνονται στις γονείς με παιδιά, σε γονείς που θέλουν να κάνουν ταξίδια αποκλειστικά στην Ελλάδα, άλλες που έχουν ως αποκλειστικό στόχο να  ταξιδεύουν μόνο στο εξωτερικό.

Επειδή λοιπόν οι ανάγκες των σύγχρονων ζευγαριών, είτε έχουν παιδιά, είτε δεν έχουν, είναι αυξημένες, πολυποίκιλες και διαφορετικές λόγω των νέων συνθηκών,  υπάρχουν πλέον οι ομάδες που έχουν έρθει να καλύψουν αυτά τα κενά, με το πλεονέκτημα μάλιστα και της ασφάλειας που προσφέρουν, να βρεις αυτό που θέλεις από το σπίτι.

Η εσωτερική ανάγκη που έγινε «ομάδα»

Για παράδειγμα μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετική μεγάλη απήχηση είναι η ομάδα «Πάμε διακοπές με παιδιά» η οποία απευθύνεται σε γονείς με παιδιά που θέλουν την κατάλληλη ενημέρωση για να κάνουν την καλύτερη επιλογή  για τις μέρες που θα θελήσουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Παλιά αυτή η ανάγκη καλύπτονταν μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων όμως πλέον στη σύγχρονη κοινωνία, αυτή της ταχύτητας και των social media να είναι πλέον στην καθημερινότητα, έχουμε τέτοιες ομάδες που καλύπτουν όλα τα θέλω ενός απαιτητικού επισκέπτη.

Ο «Νεολόγος των Πατρών» επικοινώνησε με την υπεύθυνη ομάδας «Πάμε διακοπές με παιδιά» Καρολίνα Μανέτα τη οποία  ρωτήσαμε πότε, για ποιο λόγο και με ποιο στόχο  δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα. «Κοιτάξτε, η εσωτερική μου ανάγκη να ανακαλύψω ιδανικούς προορισμούς για την οικογένειά μου, με οδήγησε στη δημιουργία μιας ομάδας με αποκλειστική θεματολογία τις διακοπές και τις εκδρομές με τα παιδιά» είπε αρχικά η Καρολίνα Μανέτα και πρόσθεσε: «Πριν 2 χρόνια λοιπόν, δημιούργησα την ομάδα «Πάμε διακοπές με παιδιά», όπου σήμερα μετρά περίπου 36.000 μέλη, τα οποία αυξάνονται συνεχώς, καθώς γνωρίζουν πως μέσω της ομάδας θα αποκομίσουν τις πληροφορίες που αναζητούν».

Σε ερώτηση για την ανταπόκριση που έχει στο κοινό, η υπεύθυνη ανέφερε: «Η θεματολογία της ομάδας είναι εκείνη που προσελκύει το ενδιαφέρον και οι γονείς ανταποκρίνονται. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει ως φιλοσοφία τις διακοπές για την οικογένεια. Αυτομάτως αντιλαμβάνεται o γονέας που επιθυμεί να γίνει μέλος, πως πρόκειται για μια ομάδα εξειδικευμένη. Έπειτα, η αξιοπιστία της είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει! Στοχευμένη θεματολογία με συγκεκριμένο κοινό, με παρόμοιες ανάγκες και με ίδιους στόχους. Να «χτίσουμε» αναμνήσεις για τα παιδιά μας».

Η καρδιά της ομάδας, τα μέλη της

Ωραία αυτή η διαδικασία με την ομάδα όμως ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος; «Η ομάδα μπορεί να είναι δημιούργημά μου, όμως η καρδιά της ομάδας είναι τα μέλη της. Οι εμπειρίες, οι αναζητήσεις, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονέων είναι εκείνες που κρατούν την ομάδα ζωντανή και εμπλουτίζουν τη θεματολογία της.  Αυτό που προσπαθώ από μέρους μου, είναι να εξασφαλίζω διαγωνισμούς, προσφορές και δώρα αποκλειστικά για τα μέλη της ομάδας.  Θεωρώ πως μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει, αφού κάθε μήνα χαρίζουμε δωρεάν διαμονές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας» υπογράμμισε η κ. Μανέτα και πρόσθεσε: «Επιθυμία μου είναι να συνεχίσουν να αυξάνονται τα μέλη της ομάδας και οι ακόλουθοι των σελίδων σε facebook & instagram, με στόχο να προσφέρουμε περισσότερα δώρα και διαγωνισμούς στα μέλη μας και να στέλνουμε τις οικογένειές διακοπές που τόσο το έχουν ανάγκη».

Καρολίνα Μανέτα: «Η Αχαΐα ένας από τους Νομούς που προτείνεται συχνά»

Ρωτήσαμε την υπεύθυνη της ομάδας, σε τι ποσοστό, υπάρχουν μέλη από την Πάτρα και επίσης αν η Αχαΐα έχει ρόλο και τόπο  στις επιλογές/προτάσεις των μελών για διακοπές.

«Η Πάτρα έχει διπλό και ενεργό ρόλο στην ομάδα μας» τόνισε η Καρολίνα Μανέτα και εξηγεί: «Οι γονείς από την Πάτρα καταλαμβάνουν μια από τις πρώτες πέντε θέσεις στο σύνολο των μελών. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό και μάλιστα ενεργό, αφού αλληλεπιδρά και συμμετέχει διαρκώς. Επιπλέον, η Αχαΐα είναι ένας από τους Νομούς που προτείνεται πολύ συχνά για τις επιλογές που προσφέρει. Είναι ένας προορισμός που μπορεί να χαρίσει πολλές απολαύσεις στον επισκέπτη, όλες τις εποχές του χρόνου.

Για παράδειγμα η Λακκόπετρα και η Καλογριά. Πρόκειται για δύο από τους πιο πολυσυζητημένους καλοκαιρινούς προορισμούς, με τους γονείς να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης από την άλλη πλευρά,  το Ξυλόκαστρο, η Ακράτα, η λίμνη Τσιβλού, το θεματικό πάρκο Συνεβρού, είναι μέρη που αναφέρονται στις συζητήσεις των μελών, αφού δίνουν τη δυνατότητα στις οικογένειες να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Όσο για τον χειμώνα, τα Καλάβρυτα και η ευρύτερη περιοχή τους αποτελούν ιδανικό προορισμό, λόγω των αναρίθμητων επιλογών που προσφέρουν».

Όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση από την ομάδα δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τη σελίδα https://www.facebook.com/pamediakopesmepaidia και https://www.facebook.com/groups/730700670782691/.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα