Επίδομα παιδιού Α21: Στους λογαριασμούς 635.000 δικαιούχων η τριμηνιαία δόση

29.09.2023 / 7:54
epidomata-paidi

Το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ και συγκεκριμένα η 4η τριμηνιαία δόση αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα.

Ειδικότερα, διαθέσιμα θα είναι από σήμερα το απόγευμα στα ΑΤΜ τα ποσά που αντιστοιχούν στην δ’ δόση για το επίδομα παιδιού σε 635.103 δικαιούχους.

Το ποσό του επιδόματος, διαμορφώνεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Κάπως έτσι, η δ’ δόση του επιδόματος τέκνων Α21 μαζί με τα όποια αναδρομικά εξοφλείται -από τα γκισέ- Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ενώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα -σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου– και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Πώς υπολογίζεται το ποσό για το επίδομα παιδιού

Το δικαιούμενο ποσό υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21 και των συνολικών οικογενειακών αποδοχών που οι δικαιούχοι δήλωσαν ως εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση στην αίτηση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα