Επιδημία απάτης εν μέσω lockdown

21.01.2021 / 17:58
det_apati

Τη μερίδα του λέοντος στο χάρτη της εγκληματικότητας την εποχή του κορονοϊου έχουν καταλάβει οι απατές που παρουσιάζουν και τον Δεκεμβρίου αυξητική τάση. Την ίδια ώρα, κλοπές, διαρρήξεις., ληστείες και ανθρωποκτονίες συνεχίζουν να ακολουθούν αντίστροφη πορεία εν μέσω lock down και παρουσιάζουν νέα μείωση. 

Οι απάτες που κατέγραψαν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ το μήνα Δεκέμβριο έφτασαν τις 453, παρουσιάζοντας αύξηση που ξεπερνά το 21% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019. Όπως και στο πρώτο lockdown, λιγότερες ήταν οι ληστείες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις με την μείωση συγκριτικά με το 2019 να φτάνει το 485. Το 44% άγγιξε η μείωση και στις κλοπές αυτοκινήτων.

Στο μεταξύ, δεύτερο lock down με σαφάρι ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊου πέρασαν τις μέρες των γιορτών οι Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τον Δεκέμβριο. Τον τελευταίο μήνα του 2020 καταγράφηκαν λιγότερες παραβάσεις παρά τον αυξημένο αριθμό ελέγχων σε όλη την επικράτεια.

Το ποσοστό όσων επιμένουν να μη συμμορφώνονται στα μέτρα έπεσε κάτω από το 3%. Βέβαια η κινητικότητα των πολιτών ήταν μεγάλη και αδύνατον αν ελεγχθεί στο σύνολο της. Συνολικά οι αρχές προχώρησαν σε 1.614.764 ελέγχους διαπιστώνοντας 46.644 παραβάσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα