Επιχείρηση «Ελευθερία»: Αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού – Οι προτεραιότητες και τα ραντεβού

06.01.2021 / 11:02
emvolio_kor__2_

Από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης «Ελευθερία» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό επιβεβαίωσε την Τρίτη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού που έγινε υπό την προεδρία του στην έδρα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Ανοίγει η πλατφόρμα
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, ακόμα, ότι από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού και χαρακτήρισε σημαντικό «να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους».

Σύμφωνα με όσα είπε ο εμβολιασμός θα αρχίσει, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους πολίτες άνω των 85 ετών. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού οι υγειονομικοί, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής που καθημερινά δίνουν τη δική του μάχη με την πανδημία.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό
Σύμφωνα με όσα είπε προ ημερών ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας οι τρόποι για να κλείσει κάποιος πολίτης ραντεβού είναι οι εξής:

«Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και ο πολίτης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Άρα, υπενθυμίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να εγγραφούμε στην άυλη συνταγογράφηση, να εγγράψουμε τους συγγενείς μας, τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που είναι για να εμβολιαστούν και εάν είναι, τότε θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.

Για όσους πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, τότε θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία της γειτονιάς τους, είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα