Επί τάπητος το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων και των γυμναστηρίων από την επιτροπή

26.04.2021 / 20:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 12

Σε έκτακτη  σύσκεψη κλήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων ακόμη και τη Δευτέρα του Πάσχα, την έναρξη μιας σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και τα πρωτόκολλα για τις μετακινήσεις με πλοίο.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτrων που έχουν επιβληθεί κατά τη διάρκεια του εξάμηνου πλέον lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, οδεύοντας προς το ευρύτερο άνοιγμα της κοινωνίας και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις από τους ειδικούς γι’ αυτό.

Να επισημάνουμε ότι η εικόνα της επιδημίας στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη και πως διαπιστώνεται μια σχετική σταθεροποίηση, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένη η διατήρησή της.

Κλειδί για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θεωρούνται τα self tests, και πλέον το Ελληνικό Δημόσιο έχοντας εξασφαλίσει ακόμη 18 εκατ. τεμάχια να διαθέσει δωρεάν, μπορεί μέσω αυτού του εργαλείου να ανοίγει δραστηριότητες.

Υπάρχουν βέβαια και οι επιστήμονες εκείνοι οι οποίοι τονίζουν ότι θα πρέπει να δούμε πρώτα το αποτύπωμα των ημερών που διανύουμε στην πορεία των κρουσμάτων και εν συνεχεία των νοσηλειών και των θανάτων και μετά να ληφθούν αποφάσεις.

Για το λόγω αυτό και η Επιτροπή σε ότι εισηγείται θέτει ρήτρα τακτικής επαναξιολόγησης κάθε μέτρου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα