Παρασκευή, 19.08.2022, 8:55 πμ

Επεκτείνεται το Τουρισμός για όλους και το 2021, παράταση και στα voucher

19.12.2020 / 10:23
Virus Outbreak Greece Tourism

Τέσσερις σημαντικές διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος του Τουρισμού που έχει πληγεί από την πανδημία, υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στις Επιτροπές της Βουλής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος Τουρισμός για Όλους και το 2021 και δεν θα λήξουν τα voucher των δικαιούχων που δεν έχουν εξαργυρωθεί.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «οι διατάξεις αυτές είναι κατεπείγουσες προκειμένου να μην μπούμε στη νέα χρονιά, χωρίς να έχουμε δώσει ουσιαστικά τις παρατάσεις, όμως είναι ουσίας για τον κλάδο»

Σε συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών είπε ο κ. Χάρης Θεοχάρης ενισχύουμε για πρώτη φορά και τα τουριστικά λεωφορεία καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας έπρεπε να κυκλοφορούν με μειωμένες τις θέσεις επιβατών. Επίσης αυτή η διάταξη, είπε, συμπληρώθηκε και για τα τουριστικά τραίνα, που μπορεί να είναι λίγα μεν, αλλά είναι και αυτά μέρος του τουριστικού μας προϊόντος . Επεκτείνεται το πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού καθώς μπορεί για πρώτη φορά το Ελληνικό Κράτος και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενίσχυσε με κονδύλια 100 εκατομμύρια τα προγράμματα του εσωτερικού τουρισμού το καλοκαίρι, όμως ακόμα και τώρα οι χειμερινοί προορισμοί δεν είναι δυνατόν, να είναι ανοιχτοί, γι αυτό επεκτείνουμε τα προγράμματα αυτά και μέσα στο 2021.  Δηλαδή και το πρόγραμμα «το τουρισμός για όλους», αλλά και το πρόγραμμα των ιδιωτικών εταιρειών που μπορούν να δώσουν στους υπαλλήλους τους voucher τουρισμού, όπως δίνουν vouchers σίτισης και κίνησης. Επίσης παρέχεται η παράταση για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας των τουριστικών λιμένων και καταφυγίων που δεν έχουν ολοκληρώσει τις περιβαλλοντικές μελέτες . Προανήγγελλε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για τις μαρίνες της χώρας και εκεί πέρα θα δούμε και τις διαδικασίες επιτάχυνσης, για να μην έχουμε ανάγκη τέτοιων παρατάσεων. Τέλος παρατείνεται για τρεις μήνες ακόμα η δυνατότητα των μικρών καταλυμάτων, όχι των ξενοδοχείων, για να δηλώσουν το διακριτικό τους τίτλο στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι να υπάρξει μια συνολικότερη ρύθμιση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα