Παρασκευή, 3.02.2023, 9:38 μμ

Επεισόδιο στις Οινούσσες: Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη

23.02.2022 / 13:33
limeniko01

Ανακοίνωση για το επεισόδιο μεταξύ ενός τουρκικού αλιευτικού σκάφους που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και σκάφους του Λιμενικού Σώματος το απόγευμα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Οινουσσών και Χίου, εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το περιστατικό συνέβη στις 18:00 την Τρίτη, άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, ωστόσο παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.
Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).
Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα