Επανεκδίδεται “Το τρίτο στεφάνι” του Κώστα Ταχτσή

30.10.2020 / 12:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mail

Ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά γεγονότα του φετινού χειμώνα είναι η επανέκδοση του θρυλικού μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή από τις ελδόσεις “Ψυχογιός”σε ιδιαίτερα καλαίσθητη έκδοση.

Την περίοδο αυτή ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ παίζεται στη θεατρική σκηνή του Παλλάς, ενώ στο παρελθόν είχε διασκευαστεί επιτυχώς για το ραδιόφωνο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Ο συγγραφέας έχονταντας ταξιδέψει στην Αμερική, και έχοντας μετέλθει ένα πλήθος βιοποριστικές δουλειές, μπορεί να δει καθαρότερα τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα των αστικών κέντρων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μέσα από έναν κλαυσίγελο αφηγείται πράγματα σοβαρά ακόμα και τραγικά με όπλο το πανταχού παρόν χιούμορ. Έχοντας λοιπόν ζήσει έξω, έχει αφομοιώσει τους κώδικες της αγγλοσαξονικής πεζογραφίας, κυρίως της αμερικάνικης του 20ου αιώνα και τους εφαρμόζει με επιδεξιότητα στο ελληνικό περιβάλλον και πραγματικότητα. Έτσι μέσα από την κοινότοπη ιστορία δύο γυναικών, δίνει έναν πίνακα της μεταπολεμικής κοινωνίας με φλας μπακ στην εποχή των Βαλκανικών, της Μικρασίας και άμεσες αναφορές στην εποχή του Μεταξά, την Κατοχή, εστιάζοντας στο εμφυλιακό και μετεμφυλιακό τοπίο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα