Επαναλειτουργεί η γραμμή Κιάτο – Αίγιο – Ικανοποίηση δημάρχου

13.06.2021 / 11:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ro 14

Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Αίγιο που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την χρονικά ακριβή ανταπόκριση των δρομολογίων τόσο με αυτά της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο όσο και με αυτά του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό-Καλάβρυτα, εκφράζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της επαναφοράς των δρομολογίων από την Παρασκευή 18 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος απέστειλε στις αρχές Ιουνίου, επιστολές στους διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητώντας ενημέρωση για την επανέναρξη της λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο αλλά και την προσαρμογή των δρομολογίων ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες τουριστικές διαδρομές με τρένο σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, πραγματοποίησε επαφές με τους αρμοδίους φορείς, προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης του ζητήματος.

«Με τη θετική αυτή εξέλιξη, γίνεται ακόμα πιο εύκολη η πρόσβαση επισκεπτών και τουριστών στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, κάτι που αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία, δεδομένης και της μικρής απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα που καθιστά την Αιγιάλεια έναν υπέροχο και πολύ προσιτό προορισμό για κοντινές και ενδιαφέρουσες αποδράσεις» δηλώνει σχετικά ο κ. Καλογερόπουλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα