Επαναλειτουργεί από σήμερα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου – Φώτο κ΄Βίντεο

24.09.2021 / 12:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
karvelis-meth-3

Παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και της νέας επιστημονικά υπεύθυνης, εντατικολόγου – αναισθησιολόγου, Διευθύντριας ΕΣΥ Χριστίνας Σκλάβου, επαναλειτουργεί από σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, μετά από περίπου τρεις μήνες η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου.

Η λειτουργία της Μονάδας είχε ανασταλεί στα μέσα Ιουλίου και το προσωπικό της είχε μετακινηθεί σε νοσοκομεία της Πάτρας, μετά τις αποκαλύψεις για την απόλυτη θνητότητα που εμφάνισε την περίοδο που λειτουργούσε ως ΜΕΘ κορωνοϊού, με 41 νεκρούς σε 41 νοσηλευθέντες.

Υπενθυμίζεται, ότι, η 6η ΥΠΕ μετά τις σοβαρές αντιδράσεις που είχαν προκληθεί είχε κάνει λόγο για «συνήθη διαδικασία για την απολύμανση-συντήρηση» της Μονάδας, διαδικασία όμως που διαρκεί περίπου δέκα ημέρες και όχι σχεδόν τρεις μήνες…

Η ΜΕΘ Αγρινίου θα λειτουργεί από τούδε και στο εξής ως ΜΕΘ για τη λοιπή νοσηρότητα και όχι κορωνοϊού, ανάλογα πάντα με την εξέλιξη – πορεία της πανδημίας.

 Πρόκειται για ένα «δίχτυ» υγειονομικής ασφάλειας όχι μόνο για το Αγρίνιο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του, προς τους δημοσιογράφους ο κ. Καρβέλης, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα η λειτουργία της ΜΕΘ είχε προσωρινά ανασταλεί.

Ο κ. Καρβέλης, αναφερόμενος στη νέα Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας, είπε ότι αναλαμβάνει μια εξαίρετη επιστήμονας πλαισιωμένη βέβαια από ένα άρτιο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την πλευρά της η κ. Χριστίνα Σκλάβου δήλωσε τα εξής:

«Ήρθα με πολύ καλή διάθεση να βοηθήσω στην επανεκκίνηση της Μονάδας και θα παρακαλέσω και ελπίζω να είστε όλοι δίπλα μας».

Νωρίτερα ο κ. Καρβέλης είχε διεξοδική συζήτηση με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου κ. Ελένη Φιλιπποπούλου για τα ζητήματα της Νοσηλευτικής Μονάδας αλλά και της ΜΕΘ, παρουσία και της Σκλάβου.

Ακολούθησε συζήτηση με το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και επίσκεψή του στις κλινικές του Νοσοκομείου. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα