Έπαινοι για το νέο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη

12.03.2022 / 10:15
05

Το νέο τετράτομο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη με τίτλο «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα» είχε μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη τη χώρα. Συνέπεια δε αυτής της απήχησης είναι τα συνεχή συγχαρητήρια, τα οποία λαμβάνει ο εκδότης, καθώς και ευμενής κριτική που γίνεται για το μεγάλο αυτό δημιούργημα του Βασίλη Μπεκίρη. Μερικές από τις κριτικές:

Οι ανωτέρω κατά σειρά γράφουν τα εξής:

Νίκος Καλτεζιώτης – τ. Υφυπουργός Παιδείας

«Διαβάζοντας όμως πρόσφατα το τετράτομο συγγραφικό του έργο« ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ», διεπίστωσα, με ευχάριστη έκπληξη, τις βαθιές ιστορικές γνώσεις, όχι μόνο της κρίσιμου περιόδου της Ελληνικής Ιστορίας του πρώτου τετάρτου του 20ου αιώνα, τις οποίες είχε εξιστορήσει με το βιβλίο του « Από τον Εθνικό Διχασμό στην Μικρασιατική Καταστροφή και την Εκτέλεση των έξ (6) (1915-1922), αλλά και τις μοναδικές αναφορές του με κάθε λεπτομέρεια στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις του τόπου μας και τις πολιτικές προσωπικότητες, καθ’ όλο τον 20ό Αιώνα, όπως με τόση σοβαρότητα και αντικειμενικότητα έχει περιγράφει στο πιο πάνω τετράτομο συγγραφικό του έργο.

Χωρίς να παρασύρομαι από τα φιλικά μου αισθήματα που έχω προς τον Βασίλη Μπεκίρη, τολμώ να πω ότι το έργο του είναι κάτι το μοναδικό στην πολιτική ιστορία του τόπου μας & απαραίτητο εφόδιο για έναν που θέλει να γνωρίσει ή να αναμιχθεί με τα πολιτικά δρώμενα της Χώρας».

Αθανάσιος Ζούπας – Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

«Ένα σημαντικό έργο χρήσιμο για οποιονδήποτε θελήσει να πληροφορηθεί την εναλλαγή των ιστορικών πολιτικών γεγονότων ολόκληρου του προηγούμενου αιώνα ή μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, καθώς και των πολιτικών προσώπων που διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξή τους, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξει σε διάφορες πηγές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή μας έχει βαρύνουσα σημασία, γιατί πολλές από τις προσωπικότητες που έπαιξαν μάλιστα καθοριστικό ρόλο είχαν την καταγωγή τους από τον Νομό Αχαΐας.

Ο συγγραφέας υπήρξε τον περασμένο αιώνα πολιτικός για περίπου τρεις δεκαετίες, με αποτέλεσμα να είναι παρών σε πολλά γεγονότα και να έχει γνωρίσει πολλά πολιτικά πρόσωπα που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την ιστορία της χώρας μας.

Η ενασχόλησή του με την συγγραφή της πολιτικής ιστορίας της χώρας είναι μία συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής και καταδεικνύει και την μεγάλη και άσβεστη αγάπη του για την πολιτική».

Σκρουμπής Γεώργιος – Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

«Ο πρώην Υπουργός κ. Βασίλειος Μπεκίρης, με τη σοφία των χρόνων και την εμπειρία της μακρόχρονης πολιτικής του διαδρομής, προσφέρει στον αναγνώστη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή προσώπων και γεγονότων, που πολλά από αυτά – τα πιο πρόσφατα – τα έζησε αυτοπροσώπως και επομένως προσθέτει τη προσωπική του «πινελιά» και οπτική.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου, όχι μόνο σε ιστορικούς, αλλά σε όλους τους πολιτικά ενεργούς Έλληνες».

Αγγελόπουλος Ι. – Διευθυντής του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας

«Μέσα από τις σελίδες του έργου αυτού, καταγράφονται πλούσια εμπειρικά δεδομένα από τη ενεργή ενασχόληση σας με την πολιτική, μέσα από αναμνήσεις και προσωπικά βιώματα, με μια οπτική απαλλαγμένη από πολιτικά πάθη, εμμονές και ακρότητες.

Για το σχολείο μας θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην γνώση της ιστορίας αφού το εντάξαμε στην σχολική βιβλιοθήκη και είναι προσβάσιμο σε μαθητές , εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς που την χρησιμοποιούν .

Εκ μέρους και του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη προσφορά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα