Επ. Προκαταβολή: Από Δευτέρα τα πρώτα ποσά – Τροπολογία για τους αυτοαπασχολούμενους

22.11.2020 / 8:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xrimata-xreh

Πιστώνονται τη Δευτέρα τα πρώτα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να καταβληθούν στους κληρονόμους των συνταξιούχων τα αναδρομικά από τις αντισυνταγματικές περικοπές της περιόδου 2015 – 2016.

Περίπου 1,2 δισ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής για τη στήριξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την καραντίνα.

Όσοι έκλεισαν με κρατική εντολή, θα λάβουν χρηματοδότηση ανεξάρτητα από μείωση τζίρου, με το 50% του ποσού να μην επιστρέφεται καθώς θεωρείται επιδότηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί το προσωπικό έως 31 Μαρτίου του 2021.

Η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή το απόγευμα και ήδη, μέχρι στιγμής, έχουν υποβάλλει αίτηση πάνω από 30.000 δικαιούχοι οι οποίοι θα λάβουν περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ.

Θα εξετάσουμε τις αιτήσεις και θα κάνουμε πρώτη πληρωμή τη Δευτέρα και ίσως μία δεύτερη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναδρομικά στους κληρονόμους συνταξιούχων

Έως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους των συνταξιούχων, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έχουν υποβληθεί περίπου 5.000 αιτήσεις.

Τροπολογία για έκτακτη ενίσχυση σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες

Μηχανικούς, δικηγόρους, οικονομολόγους, γιατρούς, οδοντιάτρους, γεωτεχνικούς και δικαστικούς επιμελητές, αφορά η τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτέρα για έκτακτη ενίσχυση.

Τα εισοδηματικά κριτήρια, βάση των οποίων θα δοθεί η ενίσχυση, θα οριστούν με υπουργική απόφαση.

ert.gr

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα