ΕΟΔΥ: Έξι νεκροί και οκτώ διασωληνωμένοι από κορωνοϊό μέσα στην τελευταία εβδομάδα

30.05.2024 / 18:32
ka 12

Αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα ενώ ο αριθμός κρουσμάτων γρίπης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη (30.5.24).

Σύμφωνα με την επιδημιολογική επιτήρηση αναπνευστικών λοιμώξεων από 20.5.24 έως 26.5.24, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων κορονοϊού παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 158. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 90 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 629.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν τρεις. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν δύο και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν οχτώ.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι οχτώ. Ο  αριθμός των θανάτων ήταν έξι. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν δύο και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 50.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 παραμένει η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά). Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε πτώση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε δύο από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν, αύξηση σε έξι και σταθεροποίηση σε δύο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα