Ένταση στη Βουλή – Τσίπρας σε Γεροπετρίτη: “Τα άνθρωπε μου, όχι σε μένα”

12.03.2021 / 19:54
ντα 8

 Ο εκνευρισμός ήταν… διάχυτος από το «καλημέρα σας» στη Βουλή. Ήταν άλλωστε και το θέμα τέτοιο. Ήταν πολλές οι στιγμές: ο διάλογος ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, η απάντηση από τη Ντόρα Μπακογιάννη και η Άννα Βαγενά που… φώναζε.

Κατά τη δευτερολογία του και ενώ μιλούσε για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη να σχολιάζει την ομιλία του και αντέδρασε έντονα.

«Δεν χρειαζόταν άνθρωπέ μου» ακούγεται στο βάθος ο υπουργός Επικρατείας να λέει, κάτι που εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σταμάτησε την ομιλία του για να απαντήσει. «Κύριε Γεραπετρίτη, τα “άνθρωπέ μου” αλλού, όχι σε εμένα. Εδώ θα μου μιλάτε με σεβασμό. Δεν είστε καν εκλεγεμένος από την ψήφο του ελληνικού λαού. Εκλεγείτε πρώτα με την ψήφο του ελληνικού λαού και μετά μου μιλάτε έτσι, όχι σε εμένα προσωπικά, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

 Κατά τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα πρωτοσέλιδα του τύπου του 1988, τα οποία συνέδεαν τη «17 Νοέμβρη» με το ΠΑΣΟΚ και όπως είπε αυτό γίνεται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του απάντησε και εκεί ήρθε και η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη. «Μπορώ να θυμίσω σε εσάς κύριε Τσίπρα ένα πράγμα μόνο: ότι αυτός που έγραφε βιβλία και έλεγε ότι ο ιδεολογικός καθοδηγητής της «17 Νοέμβρη»… , ήταν ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο συγκυβερνήσατε ανερυθρίαστα επί 4,5 χρόνια».

Σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας ακούγεται κάτι να λέει. «Ποτέ, ποτέ, ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εμείς οι οποίοι βιώσαμε… » του απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο σημείο εκείνο παρενέβη και η Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. η συζήτηση αφορούσε κυρίως τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Κουφοντίνα): «Δεν ακούστηκε ποτέ από εμάς».

Εν τη απουσία του Κώστα Τασούλα, το (δύσκολο όπως αποδείχθηκε) έργο που να είναι στη θέση του προέδρου της Βουλής ανέλαβε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Που έκανε πολλές φορές παρατηρήσεις σε «άτακτους» βουλευτές. «Κύρια Μπάρκα, σήμερα έχεις έρθει πολύ ζωηρός! Είναι παρών ο πρόεδρος του κόμματος του, μπορεί να υπερασπιστεί το κόμμα σας ο ίδιος. Δεν χρειάζεται συμπαραστάτες» ήταν μια από τις… νουθεσίες.

Έκανε κι άλλες, όπως στον Νίκο Βούτση που… «πετάχθηκε» πολλές φορές κατά τις φορές που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα που, κατά την πρωτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και ανάμεσα σε αυτά είναι οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών, ήρθαν φωνές από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα