Παρασκευή, 5.03.2021, 12:10 μμ

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: “Γρήγορες οι προσλήψεις για τα Πανεπιστήμια”

16.01.2021 / 9:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ermou_astinomia_patra

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει:

“Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι για χρόνια πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, παρεμποριο). Ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την φύλαξη τους ώστε να αποτελούν στέγη των γραμμάτων και όχι καταφύγιο η και ορμητήριο πολλές φορές εκνομων πράξεων. Ως Ένωση ταυτιζόμαστε με τους προβληματισμούς της Ομοσπονδίας για την υπαγωγή του Σώματος αυτού στην Αστυνομία αντί της υπαγωγής τους στις πρυτανικές αρχές καθώς θεωρούμε ότι καθημερινά θα αποτελούν κινούμενους στόχους αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν αυτό το έργο ειδικά όταν θα υπάγονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό που θεωρούμε αδιανόητο είναι το γεγονός ότι ενώ άμεσα κινούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη χιλίων ατόμων για την φύλαξη των Πανεπιστημίων, είναι χρονοβόρες οι προσλήψεις υπαλλήλων για να αναλάβουν ένα καθήκον που ταλαιπωρεί 20 έτη το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι αυτό των Μεταγωγών κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα καταστήματα Κράτησης της Χώρας κάτι το οποίο θα εξοικονομούσε μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις καθημερινά προς όφελος του πολίτη.

Κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρξει λοιπόν ανάλογο σώμα ειδικών φρουρών αρμόδιοι για όλες αυτές τις Μεταγωγές κάτι που θα απαιτούσε τον ίδιο άμεσο χρόνο πρόσληψης με αυτούς στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το ζήτημα είναι πόσο πραγματικά θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα αντί να προφασιζομαστε δυσκολίες όταν σε άλλα θέματα φαίνεται η αποφασιστικότητα της Πολιτικής Ηγεσίας. Αναμένουμε λοιπόν από τον ίδιο τον κύριο Υπουργό την επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος την σπουδαιότητα του οποίου αντιλήφθηκε αμέσως κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην επίσκεψη του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα όταν του αναλύσαμε ότι καθημερινά κατασπαταλουνται αστυνομικές δυνάμεις για όλη αυτή την διαδικασία.

Σωστή η αύξηση της ασφάλειας στους χώρους των πανεπιστημίων εξίσου όμως σημαντική και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με εκατοντάδες ακόμα περισσότερους αστυνομικούς ταγμένους στο καθήκον.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα