Ενισχυμένη η κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη Ρακίτα

18.07.2023 / 16:43
kinhth-thlefvnia29

Στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη Ρακίτα προχώρησε η COSMOTE,  σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η εταιρία στον Βοηθό Περιφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών.

Ειδικότερα, η εταιρία ενημέρωσε εγγράφως τον κ. Σακελλαρόπουλο ότι έπειτα από επιτόπιο έλεγχο που έγινε στην περιοχή Γολέμι – Ρακίτα, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις κάλυψης και διαπιστώθηκε πως   στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου Γολεμίου-Ρακίτας η κάλυψη COSMOTE είναι καλή σε ποσοστό 90% τόσο σε υπηρεσίες φωνής όσο και σε υπηρεσίες γρήγορου Internet 5G μέχρι 160Mbps σε ορισμένα σημεία. Εξαιτίας της δύσκολης μορφολογίας του εδάφους δεν κατέστη δυνατό να βελτιωθεί η κάλυψη σε ένα μικρό τμήμα στη Ρακίτα στα βόρεια του οικισμού, για το οποίο θα εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο οι τεχνικές λύσεις.

Για την εξέλιξη ο κ. Σακελλαρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, δεδομένου ότι σχετική παρέμβαση είχε κάνει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η επικοινωνία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα