Ενημέρωση από τον υφυπουργό Ανδρέα Κατσανιώτη στο Επιμελητήριο Αχαΐας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

01.03.2022 / 16:54
ΔΤ 1

Ενημέρωση για τις εξελίξεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τον κ. Κατσανιώτη ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική πολιτεία οφείλει να πράξει ότι είναι δυνατόν για να προστατέψει και να συμπαρασταθεί στους ομογενείς μας. Επισήμανε ότι η Ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και φρόντισαν να ενισχυθεί το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους ομογενείς σε αντίθεση με άλλες χώρες που περιορίζουν στο ελάχιστο το διπλωματικό τους προσωπικό.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε ακόμα στη δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και επικοινωνίας ώστε να γίνονται δεκτά τα αιτήματα των ομογενών και να τους παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή αλλά και την ενεργοποίηση της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ώστε να υλοποιήσει σχέδιο εκκένωσης εάν χρειαστεί.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης που έκανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών στα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαΐας τόνισε ότι η χώρα μας στηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα