Ένας ενιαίος αρχαιολογικός χώρος στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας

01.10.2023 / 8:33
ka 41

Η είδηση στα εγκαίνια του Ρωμαϊκού Σταδίου της Πάτρας δεν ήρθε από το μνημείο που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ηφαίστου και πλέον γίνεται προσβάσιμο στον κόσμο, αλλά από ένα άλλο μνημείο της ίδιας εποχής που είναι λίγα μέτρα από πάνω του.

Όπως καταλάβατε ο λόγος για το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι κλειστό λόγω των εργασιών που γίνονται για την συντήρηση και την αναστύλωση του, όμως, αποτελεί πάντα ένα σημείο αναφοράς όταν μιλάμε για πολιτισμό και τουρισμό στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ουσιαστικά το ανακοίνωσε. Πρόκειται για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας, σε ένα καινούργιο έργο που εντάξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με το έργο αυτό ουσιαστικά ενώνονται κατά μία έννοια το Ρωμαϊκό Ωδείο με το Ρωμαϊκό Στάδιο και αναδεικνύεται ένας αρχαιολογικός χώρος που θα δώσει μια άλλη διάσταση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Η υπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψη της στην Πάτρα και αναφερόμαστε στο Ρωμαϊκό Στάδιο που πλέον ανοίγει και γίνεται επισκέψιμο στους πατρινούς, αλλά και στους ξένους τουρίστες , τόνισε:

.«Το συγκεκριμένο μνημείο, του οποίου βλέπουμε αποκαταστημένο και αναδυόμενο ένα μικρό μέρος, είναι ίσως το μεγαλύτερο μνημείο της περιόδου εκείνης στον ελλαδικό χώρο», ενώ πρόσθεσε  «Το μέγεθος, ακριβώς, του μνημείου τεκμαίρει τη σημασία που είχε η Πάτρα κατά την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας».

Θυμίζουμε ότι το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας αναμένεται να είναι ανοικτό το ερχόμενο καλοκαίρι και εκτός του ότι θα είναι σε θέσει να φιλοξενήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις, ο χώρος θα έχει αναδειχθεί αρχαιολογικό και θα είναι επισκέψιμος ως ένα μνημείο της Ρωμαϊκής εποχής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα