Ένας χρόνος χωρίς τον Αναστάσιο Μαρίνο

11.01.2021 / 16:00
anastasios_marinos

Το Επιστημονικό Προσωπικό του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Πάτρας», σε διαδικτυακή Συνάθροιση, στις 8 Ιανουαρίου 2021, τίμησε την μνήμη του προ έτους εκδημήσαντος Αναστασίου Μαρίνου, με εισήγηση του Αθ. Αγγελοπούλου, Καθηγητού Πανεπιστημίου, ως Δ/ντος Συμβούλου του Ιδρύματος. Εξήρθη η μοναδική συμβολή του Ανδρός στο πάντα επίκαιρο Οικουμενικό Ζήτημα : «Η θρησκευτική ελευθερία».

Επίσης, αξιόλογη η συμβολή του στο ζήτημα των σχέσεων συναλληλίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας στην Ελλάδα, στην καύση των νεκρών κατά το Σύνταγμα, στο πάντα φλέγον ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, στο Άβατο και τη θρησκευτική ελευθερία, και άλλα συναφή αξιοπρόσεκτα, υπό την γενική θεματική «Πολιτική και Δίκαιον». Διδάκτωρ Νομικής άριστος, Επ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ., Άρχων Μέγας Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος, επί Νομοκανονικών, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επ. Πρόεδρος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού.

Στο τελευταίο δώρισε εν ζωή τμήμη της ιστορικής βιβλιοθήκης του και μετά θάνατο, διά Διαθήκης, που την εκτέλεσε επακριβώς η θυγατέρα του Κασσιανή, Σύμβουλος του Συμβουλίου Επικρατείας, τα υπόλοιπα της ιστορικής βιβλιοθήκης του. Το όνομά του είναι αναγεγραμμένο στην οικεία ενότητα της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος. Σύζυγός του φιλόστοργος είναι η διαπρεπής ποιήτρια Λένα Παππά. Αιωνία αυτού η μνήμη και παρουσία του διά του περισπουδάστου συγγραφικού έργου του.

Έκλεισε η Συνάθροιση με την πατριαρχική διατύπωση σε πατριαρχική επιστολή στο Ίδρυμα, με άλλη αφορμή. «Ο θάνατος, ο έσχατος εχθρός της Δημιουργίας του Θεού, έρχεται αναποδράστως εις την ζωήν και την πορείαν όλων ημών, και άπαντες καλούμεθα σήμερον ή αύριον να επιτελέσωμεν το κοινόν τούτο χρέος και να γευθώμεν το της πτώσεως των Πρωτοπλάστων λυπηρόν απότοκον».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα