Ένα τριήμερο γεμάτο από δράσεις και επισκέπτες στη Δυτική Αχαΐα

15.04.2024 / 15:23
6

Με επιτυχία και παρουσία πολλών επισκεπτών ολοκληρώθηκαν οι επί τριημέρου αθλητικές δραστηριότητες στη Δυτική Αχαΐα. Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο την βιωματική επαφή και παρουσίαση αθλημάτων στους δημότες, όπως και την ευαισθητοποίησή τους για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Αγώνας 5ο Mega Four 4×4 Patras

Η προετοιμασία του αγώνα ξεκίνησε από το μεσημέρι της Παρασκευής, με τα δεκάδες μηχανοκίνητα να σταθμεύουν στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου. Στη συνέχεια ακολούθησε ο απαραίτητος διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των μηχανοκίνητων, ενώ παράλληλα τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα αγωνιστικά οχήματα. Η εκκίνησε δόθηκε πανηγυρικά στις 8 το απόγευμα και η συνέχεια την επόμενη ημέρα στη Δ. Κ. Πετροχωρίου (θέση Μακρυχώραφα), στην παλιά πίστα Motocross. Ένας πραγματικά ιδανικός χώρος, μέσα στο φυσικό περιβάλλον, ο οποίος ενδείκνυται για αντίστοιχους αγώνες. Οι ειδικές διαδρομές με τα φυσικά και τεχνικά εμπόδια, ανέδειξαν τις ικανότητες των αγωνιστών, όπως και εκείνες των συνοδηγών. Οι αγώνες περαιώθηκαν την Κυριακή, με τις βραβεύσεις, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του αρμόδιου Αντιδήμαρχου για θέματα αθλητισμού Βασίλη Καρβουνιάρη, των διοργανωτών και πλήθος κόσμου που είχε καταφθάσει στην περιοχή για να θαυμάσει το συναρπαστικό θέαμα που διεξήχθη στους λοφίσκους του Πετροχωρίου, με το ίδιο το Δήμαρχο μάλιστα να συμμετέχει ως συνοδηγός σε μηχανοκίνητο, με οδηγό τον Θάνο Αθανασόπουλο. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση του Αγώνα 5ο Mega Four 4×4 Patras, έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Λέσχη 4×4 Πάτρας “SKARTA EKATO”, ενώ συνδιοργανωτές της εν λόγω  δράσης ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

24ο αθλητικό event τοξοβολίας «Total Free Game Achaios» – Πράσινη Τοξοβολία στο δάσος της Στροφυλιάς

Με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε -για πρώτη φορά- στο μοναδικής οικολογικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς δάσος της Στροφυλιάς το 24ο αθλητικό event τοξοβολίας «Total Field Game Achaios», που διοργάνωσε το Σωματείο Α.Σ.Τ. ΠΕΛΟΠΑ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Η δράση πραγματοποιήθηκε επίσης, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και την υποστήριξη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και τη σύμφωνη γνώμη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. Οι καλές καιρικές συνθήκες στάθηκαν σύμμαχος για την για την πραγματοποίηση των δράσεων που περιελάμβαναν εκτός των άλλων  δύο μεγάλες δράσεις τοξοβολίας «TGF for Kids» και «TGF Green Archery» και παράλληλο πρόγραμμα με εκδηλώσεις αθλητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως το παιχνίδι «Arrow Challence» και η δράση «Birdwatching». Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου λειτούργησε και εκπαιδευτική πίστα τοξοβολίας, η οποία προσφέρονταν τόσο για την προπόνηση, όσο και την δωρεάν εκπαίδευση του κοινού και τη γνωριμία του με το εν λόγω άθλημα. Με αναφορά, επιπλέον, στην προστασία του περιβάλλοντος και στόχο την εδραίωση μιας περιβαλλοντικής συνείδησης, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ξεναγήσεις στο Κέντρο Πληροφόρησης που εδρεύει στο Λάππα και εθελοντικός καθαρισμός στο δάσος της Στροφυλιάς κ.α., σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές.

«Η Δυτική Αχαΐα, με τις πλούσιες εναλλαγές του τοπίου και το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμά της, προσφέρεται επάξια για τη φιλοξενία αντίστοιχων δράσεων, μέσα σ’ ένα πλαίσιο εξωστρέφειας και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της περιοχής  μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και συνέχισε: «Η προσέλευση των επισκεπτών κατά το Σαββατοκύριακο και ειδικότερα η υποδοχή και φιλοξενία συμμετεχόντων από άλλες χώρες, όπως Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Αγγλία και Ιταλία, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής μας στο Διεθνή χώρο, μεταφέροντας τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες που είχαν από την εδώ παραμονή τους. Το έχουμε πει από την αρχή, ότι θα προβούμε σε κάθε ενέργεια προκειμένου η Δυτική Αχαΐα να στραφεί σε μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με την παράλληλη αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως εν προκειμένω του αθλητικού». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα