Εμβόλιο της Pfizer: Εικόνες μέσα από το εργαστήριο παραγωγής του

16.11.2020 / 12:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
trtyutyu

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν εικόνες μέσα από το εργαστήριο της Pfizer, εκεί που γίνεται η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Στο βίντεο, που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται ο έλεγχος του εμβολίου και το πακετάρισμά του, μέσα από τις μονάδες παραγωγής στο Βέλγιο. Το εμβόλιο συσκευάζεται και τοποθετείται σε ξηρό πάγο για τη μεταφορά του και αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου.

To εμβόλιο της Pfizer φέρεται να είναι κατά 90% αποτελεσματικό.

Η εταιρεία απάντησε σε ερωτήσεις για τη διάθεση και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

-Πότε θα είναι έτοιμο προς διάθεση;

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με κυβερνήσεις αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιό μας, εφόσον οι μελέτες και οι εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές είναι επιτυχείς.

Αν το υποψήφιο εμβόλιο λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθοδηγεί τη διαδικασία της κατανομής των δόσεων των εμβολίων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, που έχουν επιλέξει να παραλάβουν το εμβόλιο, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, αναμένουμε ότι θα παράγουμε έως 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του 2020 και έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα θα λάβει 25 εκατομμύρια δόσεις.

-Βρισκόμαστε στο 90% προστασίας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις μελέτες;

«Το υποψήφιο εμβόλιο αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε ποσοστό άνω του 90% σε συμμετέχοντες που δεν είχαν ενδείξεις μόλυνσης από τον ιό, σύμφωνα με την πρώτη ενδιάμεση ανάλυση αποτελεσματικότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία η μελέτη θα συνεχιστεί μέχρι και τις τελικές αναλύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer συνεργάζεται με την BioΝTech για την παραγωγή του εμβολίου.

-Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι;

«Αυτό είναι απόφαση των εθνικών κυβερνήσεων για την κατανομή των εμβολίων. Επικεντρωνόμαστε στο να είναι το εμβόλιο ασφαλές και να φτάσει γρήγορα σε όλους».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα