Εμβόλιο κορωνοϊού – Το “σκέφτονται” οι εργαζόμενοι του υγειονομικού τομέα στην Πάτρα

23.12.2020 / 21:41

Την Τρίτη στις 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν στην Πάτρα  πιθανότατα οι εμβολιασμοί,  δηλαδή στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στους εργαζόμενους του υγειονομικού τομέα.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στη συνέχεια στα Κέντρα Υγείας και μετά στους ιδιώτες γιατρούς.

Σε προτεραιότητα είναι και οι ηλικιωμένοι στις κλειστές δομές, με τους εργαζόμενους εκεί. Στους γιατρούς όμως του δημοσίου υπάρχει μία επιφυλακτικότητα στην πρόθεση τους να κάνουν το εμβόλιο.

Η αρχή των εμβολίων στην περιοχή μας θα γίνει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.  Πάνω από το 50% των 2.230 εργαζομένων έχει εκφράσει την πρόθεση να εμβολιαστεί ενώ στην ομάδα των γιατρών το ποσοστό είναι συντριπτικό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας Άγιος Ανδρέας, οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στις 4 Ιανουαρίου.

Μέχρι τώρα μόλις το 33% των εργαζομένων έχει εκφράσει επιθυμία να εμβολιαστεί. Από τους 1.200 εργαζόμενους, οι 400 έχουν δηλώσει ότι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Στο Καραμανδάνειο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις αρχές Γενάρη και από τους 280 εργαζόμενους έχουν εκφράσει την επιθυμία να το κάνουν τουλάχιστον οι μισοί.

Στον ιδιωτικό τομέα το ποσοστό που έχει δηλώσει την πρόθεση του για να κάνει το εμβόλιο, φτάνει το 40% και υπάρχει μία αυξητική τάση συνεχώς με ολοένα και περισσότερους γιατρούς να είναι θετικοί στο να το κάνουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα