Εμβόλιο κορωνοϊού: Έτσι κλείνετε ραντεβού στην πλατφόρμα

11.01.2021 / 20:04
γκο 9

Τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους θα μπορούν οι πολίτες να κλείσουν το ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης κατά του ιού, το απόγευμα της Δευτέρας, 11.01.2021.

Η πλατφόρμα εμβολιασμού του πληθυσμού έχει ήδη ανέβει στην ιστοσελίδα, emvolio.gov.gr σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Σημειώνεται ότι η χώρα μας εισήλθε από σήμερα στην επόμενη φάση εμβολιασμών που αφορά τους ηλικιωμένους άνω τον 85 ετών. Όπως ανέφερε ο υπουργός υπάρχουν τέσσερις τρόποι ώστε να κλείσουμε ραντεβού για το εμβόλιο

Πρώτον, πηγαίνοντας στο φαρμακείo ώστε να κλειστούν τα δύο ραντεβού, ξεκινώντας από τώρα.

Δεύτερον, πηγαίνοντας στο ΚΕΠ. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο κάνοντας μία υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού.

Τρίτον, μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρχε και υπάρχει η μέριμνα με βάση τις διευθύνσεις που έχουμε δηλώσει ώστε να μπορέσει το σύστημα να προτείνει στοχευμένα ραντεβού. Αυτός ο τρόπος αφορά πάνω από 50.000 συμπολίτες μας που είναι άνω των 85. Οι πολίτες αυτοί θα λάβουν τις επόμενες ώρες μηνύματα με έναν κωδικό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσουν στο 13034 με αυτόν τον κωδικό εφόσον είναι επιθυμητό το ραντεβού.

Τέταρτον, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Μπαίνοντας σε αυτήν μπορούμε να ελέγξουμε την προτεραιοποίηση και έπειτα με χρήση των κωδικών του TAXISNET και του ΑΜΚΑ μπορεί κανείς να μπει στην πλατφόρμα, να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και ένα διάστημα χρονικό και έπειτα να επιβεβαιώσει τα ραντεβού. Μόνο στην προκειμένη περίπτωση είναι απαραίτητη οι κωδικοί του TAXISNET, σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί το ΑΜΚΑ και η ταυτότητα.

Στο τέλος κάθε μιας από αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει κανείς να έχει έναν κωδικό. Στην άυλη συνταγογράφηση ο κωδικός είναι αυτός που θα λάβουμε με μήνυμα, τον οποίο και κρατάμε για να πάμε στο ραντεβού του εμβολιασμού. Σε φαρμακεία ΚΕΠ και την πλατφόρμα, θα παράγεται ένας QR κωδικός τον οποίο θα πρέπει κανείς να εκτυπώσει ή να τον έχει στο κινητό του προσερχόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του ραντεβού έως μία φορά και μέχρι 72 ώρες πριν το πρώτο ραντεβού λόγω των αυξημένων αναγκών όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα των εμβολίων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα